Δωρεάν διακοπές για τα χαμηλά βαλάντια

zeugari-diakopes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2014

Είστε άνεργοι, χαμηλόμισθοι και δεν έχετε χρήματα για διακοπές; Κανένα πρόβλημα! Το υπουργείο Εργασίας εξασφαλίζει σε 120.000 εργαζόμενους, ανέργους και μέλη των οικογενειών τους ολιγοήμερες διακοπές. Τι περιμένετε;

Tο φετινό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, μέσω της επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2015 και θα κοστίσει 10.000.000 ευρώ.«Δίνουμε την ευκαιρία του κοινωνικού τουρισμού σε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας» δήλωσε αναφερόμενος στους στόχους του προγράμματος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε και φέτος με άλλες 120.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Δείχνουμε στην πράξη ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν συμπληρώσει, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, οι άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δυο μηνών ή 50 ημερήσια επιδόματα καθώς και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του ΟΑΕΔ.