5 αξιοθέατα που αξίζει να δείτε στη Βενετία

kanalia-benetia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Την προτιμούν για το μήνα του μέλιτος τα ερωτευμένα ζευγάρια. Γοητευτική και πλανεύτρα θα σας κερδίσει με τη μαγική της ατμόσφαιρα. Με τη βοήθεια του clickatlife.gr εξερευνήστε τους πολυσύχναστους δρόμους και τις ιστορικές συνοικίες της.

Το Μεγάλο Κανάλι

Θα νιώσετε σαν να πρωταγωνιστείτε σε ταινία αντικρύζοντας το κανάλι που χωρίζει την πόλη στα δυο. Κατά μήκος ορθώνονται τα Βενετσιάνικα παλάτια, όπως το Γοτθικού ρυθμού "Σπίτι από Χρυσό" (Ca d' Ora), το Ca da Mosto, το Παλάτσο Corner-Spinelli, το Παλάτσο Grimani di San Luca . Μπείτε σ’ ένα βαποράκι και ζήστε τη μαγεία της πόλης εν πλω.

Ριάλτο

Καλώς ήρθατε στην κεντρική Εμπορική Πλατεία της Βενετίας. Εδώ χτίστηκε η πρώτη μεγάλη γέφυρα που εκτείνεται πάνω από το Μεγάλο Κανάλι. Η αρχική κατασκευή ωστόσο ήταν ξύλινη, και αντικαταστάθηκε από μια πιο ενισχυμένη, που σχεδιάστηκε από τον Αντόνιο ντα Πόντε το 1588. Σήμερα η περιοχή Mercatino di Rialto, η οποία ξεκίνησε ως ψαραγορά, αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο.

Σχολή του Σαν Ρόκκο

Must στάση για τους φιλότεχνους. Εδώ ο διάσημος ζωγράφος Τιντορέττο από το 1564  μεχρι και το 1587 πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ζωγραφικό έργο του: τη διακόσμηση της Μεγάλης Σχολής του Σαν Ρόκκο. Οι πίνακες ήταν αφιερωμένοι στη δόξα του Aγίου Ρόκκου, τις αλληγορίες των άλλων σχολών της Βενετίας, ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη και τον βίο της Παναγίας.

Santa maria della salute

Bρίσκεται στην είσοδο του Μεγάλου Καναλιού. Η εκκλησία χτίστηκε ως ευχαριστήριο δώρο για την απαλλαγή της πόλης από την πανώλη του 1630. Τα εντυπωσιακά γλυπτά της αναπαριστούν την Παρθένο και το Βρέφος να προστατεύουν την πόλη από την πανώλη.

Οι καλύτεροι πίνακες της εκκλησίας βρίσκονται στο σκευοφυλάκιο και είναι ο 'Αγιος Μάρκος ενθρονισμένος με τους Αγίους Κοσμά, Ρόκο και Σεβαστιανό και οι πίνακες της οροφής Κάιν και 'Αβελ, Η θυσία του Αβραάμ και του Ισαάκ και Δαβίδ και Γολιάθ που είναι έργα του Τιτσιάνο. Επίσης θα δείτε και το Γάμο της Κανά που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του Τιντορέτο.

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου

Γνωρίζετε ότι ήταν το κέντρο της κοινωνικής ζωής της Βενετίας; Το σημερινό της σχήμα της διαμορφώθηκε τον 12ο αιώνα. Η πανέμορφη αυτή πλατεία πλήττεται σοβαρά κάθε χρόνο από την παλίρροια. Εδώ αξίζει να θαυμάσετε τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Παλάτι των Δόγηδων, το Κωδονοστάσιο, τον Πύργο του Ρολογιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη Σανσοβινιάνα και τους στύλους του Σαν Μάρκο και του Σαν Τεόντορο.


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]