Oι 5 καλύτερες παραλίες της Αττικής, χωρίς είσοδο

paralies
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι η παραλία ομπρέλα. Στο clickatlife.gr πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε και σας προτείνουμε τις καλύτερες παραλίες για εσάς που δεν θέλετε να βάλετε το χέρι στη τσέπη, για τις βουτιές σας!

Λεγραινά

Θα τη βρείτε λίγο μετά το 60ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, στα όρια του Δήμου Λαυρίου. Μπορεί να σας πέφτει λίγο μακριά, όμως η διαδρομή αξίζει τον κόπο. Must για το μπάνιο σας, αφού αντικειμενικά είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιθανότατα η ωραιότερη παραλία της περιοχής. Ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμος, ηρεμία και καλή παρέα. Ό,τι χρειάζεστε για να αναφωνήσετε: «Ζήτω το καλοκαίρι!»

Κόκκινο Λιμανάκι

Θα τη βρείτε εύκολα, αφού βρίσκεται λίγο μετά τη Ραφήνα, ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν «Κόκκινο Λιμανάκι». Είναι hot spot για τους κατοίκους των Βορείων προαστίων, που θέλουν να ευχαριστηθούν το μπάνιο τους. Το όνομα της προήλθε από τα Κόκκινα Βράχια που την περιβάλλουν, προστατεύοντας την ταυτόχρονα από τους βοριάδες που ταλαιπωρούν την περιοχή. Κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά, άμμος και ψιλό βοτσαλάκι είναι ένας από τους λόγους που οι γνώστες της προτιμούν.

Ερωτοσπηλιά

Και μόνο από το όνομα της καταλαβαίνετε πως εδώ αν μη τι άλλο θα ζήσετε έναν μεγάλο έρωτα! Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη, που μαζεύει πολύ κόσμο. Από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στρίβετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας. Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.

Πόρτο Γερμενό

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, με πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο, κοντά στην Ψάθα, που όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από την Αθήνα και μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά ο ομώνυμος οικισμός έχει πολλά καφέ και ταβέρνες για φαγητό.

Κακιά Θάλασσα

Η μοναδικά όμορφη παραλία με το παράξενο όνομα βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας. Χωρίζεται  σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.. Ένα τμήμα της παραλίας οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια, ενώ υπάρχουν και εξοχικές ταβέρνες για φαγητό και αναψυκτικά.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]