Πάσχετε από υψοφοβία; Μην πάτε σε αυτά τα μέρη…

pasxete-apo-upsofobia-min-pate-se-auta-ta-meri

ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Πάμε ένα ταξίδι στις 10 πιο… απαγορευτικές τοποθεσίες για όσους πάσχουν από υψοφοβία!

Ακόμα και για εκείνους που δεν πάσχουν από υψοφοβία, υπάρχουν κάποια μέρη που δημιουργούν πραγματικά ίλιγγο, αν και από την άλλη ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία και...αν μη τι άλλο, μοναδική θέα.

Γέφυρες, βράχοι, ουρανοξύστες και περιέργες αρχιτεκτονικές κατασκευές ανήκουν στη λίστα με τα μέρη που είναι «απαγορευτικά» για όσους πάσχουν από υψοφοβία. Δείτε ποια είναι αυτά, μέσα από τις σελίδες του click@life, γιατί μπορεί να μη θελήσετε ποτέ να τα επισκεφτείτε από κοντά!

Preikestolen (The Pulpit Rock), Forsand, Noρβηγία

Ακόμη και εκείνοι που δεν… πτοούνται εύκολα, μπορεί να έχουν ένα μικρό πρόβλημα σε αυτό το απίστευτο μέρος με την εντυπωσιακή θέα, ( www.virtualtourist.com/travel/Europe/Norway/Rogaland/Stavanger-211953/Things_To_Do-Stavanger-Preikestolen_Kjeragbolten-BR-1.html ) καθώς δεν υπάρχουν καθόλου κάγκελα και ο επισκέπτης νιώθει σα να… πετάει στα 604 μέτρα. Όσοι έχουν το θάρρος να κοιτάξουν κάτω, συνήθως το κάνουν πολύ διστακτικά!

Palm Springs Aerial Tramway, Palm Springs, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Όπου και να κοιτάξετε αν βρεθείτε μέσα σε αυτό το τελεφερίκ –ευθεία ή κάτω- θα νιώσετε, το λιγότερο, ένα περίεργο αίσθημα στο στομάχι σας. Θεωρείται το μεγαλύτερο περιστρεφόμενο τελεφερίκ στον κόσμο ( www.pstramway.com ) και η γραμμή του εκτείνεται κατά μήκος (ή μάλλον κατά ύψος) των βράχων του βουνού.

Βουνό Huashan, επαρχία Shaanxi, Κίνα

Η απόλυτη εμπειρία τρομακτικής θέας, είναι μια επίσκεψη σε αυτό το απόκρημνο βουνό που βρίσκεται στην Κίνα. Όπως πιστοποιούν εκείνοι που έχουν πάει, το μόνο που υπάρχει ανάμεσα στους επισκέπτες και το έδαφος (εκατοντάδες μέτρα κάτω), είναι μερικές παλιές αλυσίδες, λουριά, και ένα πρόχειρο μονοπάτι κατασκευασμένο από σανίδες που τρίζουν.

The Gateway Arch, St. Louis, Μισούρι, ΗΠΑ

Ίσως είναι το μικρό ασανσέρ που ανεβαίνει διαγώνια προς την κορυφή του πανύψηλου τόξου ( www.gatewayarch.com ), ή το γεγονός ότι ολόκληρη η κατασκευή ταλαντεύεται από τον αέρα (είναι φυσιολογικό αυτό), αλλά όποιος κι αν είναι ο λόγος, αυτό το υπέροχο σύμβολο της πόλης Μισούρι, είναι για κάποιους, περισσότερο σύμβολο φόβου!

Γέφυρα Royal Gorge Bridge and Park, Canon City, Κολοράντο, ΗΠΑ

Μια κρεμαστή γέφυρα μήκους περίπου 380 μέτρων και σε ύψος περίπου 300 μέτρα από τη γη (η υψηλότερη του κόσμου) και η σιδηροδρομική γραμμή με την υψηλότερη κλίση στον κόσμο, βρίσκονται σε ένα πάρκο ( www.royalgorgebridge.com ) πάνω από το ποτάμι Αρκάνσας και απευθύνονται στους τολμηρούς. Ευτυχώς, στο εντυπωσιακό αυτό τοπίο, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες για όσους πάσχουν από υψοφοβία.

The Ledge, Willis Tower, Σικάγο, Ιλινόις, ΗΠΑ

Ακόμη και αυτοί που γνωρίζουν το «γυάλινο εξώστη» στο Willis Tower του Σικάγο, μάλλον δε μπορούν να συνειδητοποιήσουν περί τίνος πρόκειται αν δεν τον επισκεφτούν: πρόκειται για ένα γυάλινο «κουτί» που προεξέχει του ουρανοξύστη, στον 103ο όροφο ( www.theskydeck.com/plan-visit/the-skydeck-experience-video ). Στην πραγματικότητα υπάρχουν τέσσερα τέτοια «κουτιά», που αιωρούνται πάνω από την πόλη και επιτρέπουν απόψεις τεσσάρων διαφορετικών πολιτειών των ΗΠΑ!

CN Tower, Τορόντο, Καναδάς

Ο πύργος CN του Τορόντο είναι από τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ( www.cntower.ca/index.aspx ), τα γυάλινα πατώματα του πύργου αυτού μπορούν να αντέξουν το βάρος 14 μεγάλων ιπποπόταμων, αν και αυτό δεν αποτελεί παρηγοριά για όλους μας. Όσοι πάντως που τολμούν να τον επισκεφτούν, μπορούν να δουν στον ορίζοντα τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Kjeragbolten, Forsand, Νορβηγία

Μια τεράστια πέτρα ανάμεσα σε δύο βράχους, ανεβάζει την… αδρεναλίνη στα ύψη, σε όσους τολμούν να επισκεφτούν το μέρος αυτό ( www.virtualtourist.com/travel/Europe/Norway/Rogaland/Stavanger-211953/Things_To_Do-Stavanger-Preikestolen_Kjeragbolten-BR-1.html ). Σκεφτείτε ότι μερικοί τη χρησιμοποιούν ως βάση για ελεύθερη πτώση!