Οι 9 πιο μαγικές παραλίες της Ευρώπης

impiza
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Εδώ τ’ αλατισμένα κορμιά κάνουν πάρτυ. Καταγάλανα νερά, κρυστάλλινα και θελκτικές ακτές, ξανθές, κατάλευκες έτοιμες να σας υποδεχτούν. Η βρετανική εφημερίδα Guardian τις επέλεξε και δεν θα μπορούσαμε να μην σας τις παρουσιάσουμε, αφού είναι πραγματικά υπέροχες.

Cala d'en Serra

Βρίσκεται στην Ίμπιζα σ’ ένα εκπληκτικό περιβάλλον, περικυκλωμένη από γκρεμούς και πράσινο. Εδώ θα χαθείτε στις σπηλιές με τα κρυστάλλινα νερά και θα χάσετε την αίσθηση του χρόνου.

The Curonian Spit

Είναι ένας μύθος της Βαλτικής, που βρίσκεται στη Λιθουανία. Ένας επίγειος παράδεισος, που θα μαγέψει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.
 

Barleycove, County Cork

Μπορεί να μην το περιμένετε, γιατί ως γνωστόν στην Ιρλανδία βρέχει 225 μέρες το χρόνο, όμως εδώ βρίσκεται μια από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες του κόσμου. Βρίσκεται κοντά στα γραφικά ψαροχώρια Crookhaven και Goleen.

Cap Ferret

Η Γαλλία διαθέτει μια παραλία, που όμοια της δεν έχω συναντήσει αλλού στον κόσμο. Οι ταξιδιώτες, την περιγράφουν «ως παραλία Σαχάρα». Η άμμος κατάξανθη ενδείκνυται για πυργάκια και τα καταγάλανα νερά για πολλές, πολλές βουτιές.

Scopello

Αν σας αρέσει να κάνετε τις βουτιές σας σ’ ένα αστικό, μαγικό τοπίο και στη συνέχεια να απολαμβάνετε τον πιο νόστιμο espresso, με θέα το απέραντο γαλάζιο καλώς ήρθατε στη Σικελία. Προτιμήστε την αυτή την εποχή, γιατί τον Αύγουστο οι ορδές τουριστών είναι τέτοιες, που δεν θα απολαύσετε το μπάνιο σας!

Three Cliffs Bay, Gower

Βρίσκεται στην Ουαλία και δεν είναι εύκολο να φτάσετε εδώ, για να απολαύσετε τη βουτιά σας. Αν παρ’ όλα αυτά φτάσετε, θα αποζημιωθείτε από τη φυσική ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας.

Sopot

Εδώ θα δείτε από κοντά τι θα πει άμμος, "πούδρα". Περιμένατε πως η Πολωνία διαθέτει τέτοιες παραλίες; Κι όμως! Εδώ, στην αχανή παραλία θα δείτε το fashion croud της περιοχής, να απολαμβάνει τις βουτιές του.

Εγκρεμνοί

Η αγαπημένη μας Λευκάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Το Ιόνιο είναι το στολίδι της Μεσογείου και η συγκεκριμένη παραλία αξίζει να την ζήσεις all day long, για να μη σου πώ να κοιμηθείς εκεί παρέα με τα αστέρια, τον αέρα να σου φυσάει τα μαλλιά και μια θάλασσα…να την πιείς στο ποτήρι..

Warnemünde, Germany

Δεν έχω συνδυάσει τη Γερμανία με παραλίες κι όμως οι μεθοδικοί Γερμανοί τα κατάφεραν και στο θέμα «παραλία» με την επιμονή τους.

Οι εγκαταστάσεις-αλλαξιέρες- είναι πανέμορφες και όλα μοιάζουν τακτοποιημένα, μ’ έναν ωραίο τρόπο, που σου επιτρέπει να χαλαρώσεις, έχοντας τη μακάρια βεβαιότητα, ότι όλα θα πάνε καλά.