5 παραλίες της Αττικής με κρυστάλλινα νερά

diakopes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Νομίζουμε θα συμφωνήσετε πως μια βουτιά δροσιάς, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, είναι ό,τι καλύτερο όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει. Βουτήξτε άφοβα στις μαγικές παραλίες που το clickatlife.gr βρήκε και σας παρουσιάζει.

Ερωτοσπηλιά

Και μόνο από το όνομα της καταλαβαίνετε πως εδώ αν μη τι άλλο θα ζήσετε έναν μεγάλο έρωτα! Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία,  ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη, που μαζεύει πολύ κόσμο. Από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στρίβετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας, όπου συνήθως θα βρείτε ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.
 

Πόρτο Γερμενό

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, με πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο, κοντά στην Ψάθα, που όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από την Αθήνα και μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα.

Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά ο ομώνυμος οικισμός έχει πολλά καφέ και ταβέρνες για φαγητό.
 

Κακιά Θάλασσα

Η μοναδικά όμορφη παραλία με το παράξενο όνομα βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας. Χωρίζεται σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα... Ένα τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια, ενώ υπάρχουν και εξοχικές ταβέρνες για φαγητό και αναψυκτικά.
 

Καράβι Σχοινιά

Αγαπημένο των κατοίκων των Βορείων προαστίων αφού η είσοδος είναι δωρεάν και προσφέρει παράλληλα στους λουόμενους ένα ιδιωτικό πάρκινγκ 1.500 θέσεων με σκίαση. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις με σχολή windsurfing και γήπεδα beach volley.

Η παραλία είναι μια όμορφη και οργανωμένη αμμουδιά με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ και βραβεύεται επί οκτώ συνεχόμενες χρονιές με «Γαλάζια Σημαία», πληρώντας, τα μεταξύ πολλών άλλων, αυστηρά κριτήρια της ασφάλειας και υγιεινής.

Ψάθα

Πρόκειται για μια μεγάλη, με βότσαλο παραλία 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά μπροστά στην παραλία υπάρχουν πολλά καφέ, ταβερνάκια και ουζερί. Επίσης-πέρα από βουτιές- μπορείτε να φάτε καλό κρέας στα Βίλια.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]