Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο τουρισμός

rodos
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το πανέμορφο νησί φέτος θα πλημμυρίσει, αφού οι ορδές τουριστών, που θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο δεν έχoυν προηγούμενο. Ο κρατικός αερολιμένας Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, θα είναι αυτός που θα καταγράψει πανελλαδικά την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: Το αεροδρόμιο «Διαγόρας», την Κυριακή 3 Αυγούστου, πρόκειται να προσγειωθούν 163 αεροσκάφη, τα οποία θα μεταφέρουν συνολικά 30.725 τουρίστες στο νησί.

Και το Ηράκλειο της Κρήτης όμως δεν πάει πίσω! Ημέρα με τις περισσότερες αφίξεις στο αεροδρόμιο, πρόκειται να είναι στις 27 Ιουλίου καθώς αναμένονται 162 πτήσεις με τις οποίες θα μεταφερθούν 30.430 τουρίστες.

Στην όμορφη  Κω «καυτή μέρα» θα είναι η 6η Αυγούστου, όπου στο «Ιπποκράτης» θα προσγειωθούν με βάση τον προγραμματισμό, 86 πτήσεις με τις οποίες θα φτάσουν 15.362 άτομα.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τη μελέτη του SETE Intelligence, μια νεοσύστατη υπηρεσία του συνδέσμου, η οποία επεξεργάστηκε τον κατάλογο με τον προγραμματισμό πτήσεων  που έχει στα χέρια της η εθνική αρχή συντονισμού πτήσεων.