Oι 5 πιο όμορφες οργανωμένες παραλίες της Αττικής

akti-iliou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Θέλετε να απολαμβάνετε την ξαπλώστρα σας, το καφεδάκι σας, κοντά στο κύμα και συγχρόνως εντός των ορίων της Αττικής; Κι όμως γίνεται! Οι οργανωμένες παραλίες που το clickatlife.gr σας παρουσιάζει προσφέρουν χαλαρότητα, δροσιά και ανεμελιά των διακοπών, με άνεση, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Και όλα αυτά, λίγα χιλιόμετρα από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας.

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος

Μαγική και πεντακάθαρη παραλία, γεμάτη από beautiful people. Η Ακτή του Ήλιου συμπληρώνει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές μιας οργανωμένης πλαζ. Οι παροχές όμως δεν σταματούν εδώ. Στην Πλάζ υπάρχουν χώροι εστίασης, εκδηλώσεων, αναψυχής και σημείο πώλησης ειδών παραλίας.

Πληροφορίες: Ωράριο: 8:00 π.μ.-8:00 μ.μ. Τηλ. 210 9855169. Είσοδος: 5 ευρώ. Τα παιδιά από  5-12  ετών πληρώνουν μόνο 3 €, άνω των 65, πληρώνουν 3 €. Χρέωση ξαπλώστρας: Δευτ.-Παρ.: Δωρεάν και τα σαββατοκύριακα κοστίζει 2 ευρώ (Δημότες: Δευτ.-Παρ. 2 ευρώ). Τα σαββατοκύριακα η είσοδος είναι: 6 € κατ’ άτομο, ενώ τα παιδιά από  5-12  ετών πληρώνουν μόνο 3 € και οι άνω των 65, πληρώνουν 3 € και τα Σαββατοκύριακα.


South Coast, Α' Πλαζ Βούλας

Eίναι ο απόλυτος προορισμός  για να περάσεις ζωή και κότα πλάι στο κύμα όλες τις ώρες της ημέρας. Ο,τι κι αν είναι αυτό που θέλετε το South Coast το προσφέρει.. Eλάτε από το πρωί, μέχρι το βράδυ, αράξτε στις ξαπλώστρες, κάντε  watersports, παίξτε βόλεϊ και ρακέτες, και ξεφαντώστε  με δροσιστικά cocktails και πολλά summer parties με τους καλύτερους DJs.

Είναι ένας αληθινός παράδεισος μέσα στην πόλη.Έχει διαμορφωθεί πολύ προσεχτικά και με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να παρέχει στον επισκέπτη σχεδόν τα πάντα. Αυτό που κάνει το South Coast να ξεχωρίζει είναι ότι σε έναν χώρο μπορούμε να βρούμε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και αυτό το καθιστά προορισμό-εκδρομή, αφού συγκεντρώνει όλες τις ανέσεις που θα αναζητούσε κάποιος σε μια ημερήσια απόδραση.

Πληροφορίες:  Ωράριο 8 π.μ.- 7 μ.μ. Τιμές: Καθημερινές 4 ευρώ, Σαββατοκύριακα 5 ευρώ, 2,5 ξαπλώστρες τις καθημερινές, 4 ευρώ οι ξαπλώστρες το Σαββατοκύριακο.


Yabanaki, Βάρκιζα

Στην πανέμορφη, κεντρική πλαζ της Βάρκιζας, αυτή η απίθανη τοποθεσία μας κάνει να ξεφύγουμε! Είναι ένας πολυχώρος με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Κάθε μέρα στο YaΒanaki είναι διαφορετική, με happenings, διαγωνισμούς, events, δραστηριότητες, αλλά και μαγαζιά και υπηρεσίες που λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ, για όλες τις προτιμήσεις.

Πληροφορίες: Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε δωρεάν πάρκινγκ, ενώ υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως μπανάνα, κουλούρα, θαλάσσιο σκι κ.ά. Σε περίπτωση τραυματισμού, ηλίασης ή οποιασδήποτε κακοτοπιάς, υπάρχει σταθμός πρώτων βοηθειών και ναυαγοσώστης Το εισιτήριο κοστίζει : Κανονικό, 5 ευρώ τις καθημερινές και 6 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες. Μειωμένο, 3,5 ευρώ. Set παραλίας, δωρεάν τις καθημερινές και 10 ευρώ Σαββατοκύριακα και αργίες.


Grand Beach, Λαγονήσι


Η πλαζ Grand Beach, βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi βρίσκεται σ΄ ένα μοναδικό παραθαλάσσιο τοπίο, προσφέρει ένα κέντρο θαλάσσιων σπορ για μια αληθινά αξέχαστη εμπειρία με φίλους και οικογένεια. Το Grand Pier είναι ένα μοναδικό bar πάνω στο νερό, με θέα τη θάλασσα, με θαλασσινό αεράκι, μοντέρνα μουσική, που προσφέρει φρέσκους χυμούς και ποτά. Διαθέτει ακόμη πισίνα πάνω στη θάλασσα, την οποία τα μέλη του Club απολαμβάνουν χωρίς χρέωση.

Η λιτή υπαίθρια ατμόσφαιρα εστίασης του εστιατορίου Poseidon είναι το ιδανικό σημείο για μετά το κολύμπι ή για ηλιοθεραπεία στην αμμώδη παραλία και το μενού το εστιατορίου θα ικανοποιήσει κάθε σας επιθυμία κατά τις μεσημεριανές ώρες. Στην τιμή εισόδου, περιλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας, όπως και των εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, ντους, τουαλέτες).

Πληροφορίες: Τιμές: Ενήλικες: Δευτέρα έως Παρασκευή 8 ευρώ. Σαββάτο, Κυριακή, αργίες 17 ευρώ. Παιδιά έως 6 ετών: Δευτέρα έως Κυριακή & Αργίες, δωρεάν. Έως δύο παιδιά 6 - 12 ετών: Δευτέρα έως Παρασκευή, δωρεάν. Πάνω από δύο παιδιά 6 -12 ετών: Δευτέρα έως Παρασκευή, 4 ευρώ. Παιδιά 6 - 12 ετών: Σαββάτο, Κυριακή, Αργίες, 7 ευρώ.

Καράβι Σχοινιά

Αγαπημένο των κατοίκων των Βορείων προαστίων αφού η είσοδος είναι δωρεάν και προσφέρει παράλληλα στους λουόμενους ένα ιδιωτικό πάρκινγκ 1.500 θέσεων με σκίαση. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις με σχολή windsurfing και γήπεδα beach volley.

Η παραλία είναι μια όμορφη και οργανωμένη αμμουδιά με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ και βραβεύεται επί οκτώ συνεχόμενες χρονιές με «Γαλάζια Σημαία», πληρώντας, τα μεταξύ πολλών άλλων, αυστηρά κριτήρια της ασφάλειας και υγιεινής.


Πληροφορίες: Ωράριο: 9.00 π.μ.- 9.00 μ.μ. Η είσοδος στο Καράβι είναι δωρεάν.


Ακτή Βουλιαγμένης


Bρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, μετά το Καβούρι, σε απόσταση 20 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, Έχει άμμο και είναι must για τους νέους.Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και άλλες δραστηριότητες. Επίσης διαθέτει στους χώρους της μπαρ, εστιατόριο και καφετέριες για αναψυκτικά και ποτά. Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της σχετικά ακριβής παραλίας είναι και η δυνατότητα πρόσβασης που προσφέρει σε άτομα με κινητικά προβλήματα.


Πληροφορίες: Τιμές: Κανονικό εισιτήριο 4 ευρώ και μειωμένο (για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, πολύτεκνους, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και άλλες κατηγορίες), 3 ευρώ. Οι ξαπλώστρες δεν έχουν επιπλέον χρέωση. Τα παιδιά κάτω των έξι ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]