8 αξιοθέατα που θα σας κόψουν την ανάσα

deans-blue-hole
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Αν θέλετε κι εσείς να μείνετε ιδανικοί εραστές των γαλάζιων πόντων, όπως ο Νίκος Καββαδίας υπάρχουν κάποια μέρη που θα σας κάνουν να συνθέσετε ποίηση, ακόμη κι αν δεν έχετε γράψει ούτε έκθεση στη ζωή σας! Το clickatlife.gr σας παρουσιάζει 8 μοναδικά αξιοθέατα, που αξίζει να φωτογραφήσετε από κοντά.

Dean’s Blue Hole, Μπαχάμες

Μπορεί να μην το έχετε ξανακούσει στη ζωή σας κι όμως είναι από τα πιο μαγικά μέρη στον κόσμο. Είναι η πιο βαθιά σπηλιά του κόσμου και είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα για τους επισκέπτες.

Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Είναι ένα αξιοθέατο που θα σας κάνει να παραμιλάτε. Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Μια τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

Cameron Highlands, Μαλαισία

Μπορεί να μην μοιάζει καθόλου με την υπόλοιπη Μαλαισία, είναι όμως ένα μέρος  μοναδικό στον κόσμο. Είναι μέσα στο πράσινο κι ενώ γενικώς έχει φοβερή ζέστη, εδώ θα χαλαρώσετε στη δροσιά, από τους 10 εως και τους 21 βαθμούς.

Luang Prabang, Λάος

Ετοιμαστείτε να διακτινιστείτε σ’ ένα τελείως διαφορετικό κόσμο. H UNESCO έχει χαρακτηρίσει την περιοχή, προστατευμένη. Είναι ένα θαύμα του κόσμου, γεμάτο από χώματα και αρώματα και θα νιώσετε σαν να είστε στον Κήπο της Εδέμ.

Las Lajas Sanctuary, Κολομβία

Μπορεί να χρειάστηκαν 33 χρόνια για να χτιστεί αυτή η πανέμορφη βασιλική, όμως είναι ένα κρυμμένο αρχιτεκτονικό διαμάντι. Εδώ θα πιστέψετε, ότι υπάρχει Θεός, σ’ όποια θρησκεία κι αν ανήκετε.

Suzhou, Κίνα

Τα κανάλια, οι πέτρινες γέφυρες, οι παγόδες και οι προσεκτικα σχεδιασμένοι κήποι καθιστούν τη Σουτσόου ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη Κίνα. Οι κλασσικοί κήποι στο Σουτσόου προστέθηκαν στο κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1997 και το 2000. Η Σουτσόου, που βρίσκεται στην Ανατολική Κίνα έχει συχνά το προσωνύμια η Βενετία της Ανατολής ή Βενετία της Κίνας.

Saturno Cave, Κούβα

Είναι ένα από τα πιο μαγικά μέρη του κόσμου και αν επισκεφθείτε το συγκεκριμένο αξιοθέατο δεν πρέπει με τίποτε να ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή.

Los Glaciares National Park, Aργεντινή

Μα πόσο όμορφο είναι το συγκεκριμένο μέρος; Bρίσκεται στη λίστα της Unesco με τις πιο όμορφες τοποθεσίας Πολιτιστικής κληρονομιάς και συγκεντρώνει-δικαίως- ορδές τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]