Η κρίση δεν άγγιξε τη Μύκονο

kalo-libadi-mukonos
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Δημοσίευμα των «New York Times αναφέρεται στη κοσμοπολίτικη Μύκονο, γράφοντας χαρακτηριστικά πως το νησί των Ανέμων δεν κατάλαβε τη κρίση.

 «Η Μύκονος δεν έχει βιώσει τόσο έντονα την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει πτώση από το 2008, οι πωλήσεις δεν σταμάτησαν ποτέ». Μάλιστα στο δημοσίευμα προβάλλεται, μεταξύ άλλων, μία παραδοσιακή βίλα 5.000 τετραγωνικών μέτρων, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, η οποία πωλείται έναντι 2,9 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, «οι όποιες απώλειες έχουν ισοφαριστεί από την εμφάνιση νέων αγοραστών από τη Μέση Ανατολή, κυρίως από την Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Λίβανο».

Τέλος στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι Ευρωπαίοι αγοραστές συνήθως έρχονται από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ αρκετοί είναι και οι Αμερικανοί, πολλοί ελληνικής καταγωγής» και «στόχος των αγοραστών είναι τόσο η απόκτηση κατοικίας διακοπών στη Μύκονο, όσο και η εκμετάλλευση (των ακινήτων), διότι η αγορά για ενοικιαζόμενες κατοικίες στο νησί είναι μεγάλη και επικερδής».