7 μέρη που πρέπει να δείτε πριν γίνετε 30

meksiko
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Kάποιοι προορισμοί είναι ξεχωριστοί και αξίζει να τους ανακαλύψετε πριν φυτρώσουν οι πρώτες γκρίζες τρίχες στο κεφάλι σας. Πριν λοιπόν φυσήξετε 30 κεράκια στη τούρτα των γενεθλίων σας, μπείτε σ’ ένα αεροπλάνο και ταξιδέψτε άφοβα…

Μεξικό

Πριν πατήσετε τα τριάντα αξίζει ένα ταξιδάκι με τις φίλες σας ή τον αγαπημένο σας εδώ. Μπορεί να είναι συνωστισμένη και πολύβουη, αλλά μια ματιά στα συγκλονιστικά  μέρη της διηγούνται πλούσιες ιστορίες, που θα σας κάνουν να αγαπήσετε αυτό το αστικό κόσμημα της Λατινικής Αμερικής.

Παρίσι

Μην περιμένετε να κλείσετε τα τριάντα για να βρεθείτε στην πόλη του Φωτός. Κάντε μια βόλτα με τον αγαπημένο σας σε μια πόλη αφάνταστα ζωντανή και θα νιώσετε σαν ήρωες ρομαντικού μυθιστορήματος. Δείτε από κοντά τον Σηκουάνα, την επιβλητική Παναγία των Παρισίων, τα Ηλύσια Πεδία και την Αψίδα του Θριάμβου.

Μύκονος

Η πατρίδα του night life βρίσκεται στην Ελλάδα κι αν δεν την επισκεφθείτε μέχρι τα 30 είστε αδικαιολόγητοι. Κάντε τη βόλτα σας στα Ματογιάννια, πιείτε τα cocktails σας στη Μικρή Βενετία, απολαύστε το μπάνιο σας στη κοσμοπολίτικη Ψαρρού, χορέψτε μέχρι το ξημέρωμα στο Kάτω Λιβάδι και ερωτευτείτε!

Κέιπ Τάουν

H παλαιότερη πόλη της Νότιας Αφρικής είναι μία από τις ωραιότερες του κόσμου. Η «Μητέρα Πόλη», όπως αποκαλούν το Κέιπ Τάουν οι κάτοικοί του λόγω... παλαιότητας, είναι μια μοντέρνα μητρόπολη υπερβολικά ευνοημένη από τη φύση, που όσο την ανακαλύπτεις τόσο την ερωτεύεσαι.

Λας Βέγκας

Είναι η Disneyland για «άτακτα» κορίτσια, που γνωρίζουν τα όρια τους και θέλουν να τα ξεπεράσουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Λας Βέγκας, λέγεται «αμαρτωλή πόλη». Η παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου και της διασκέδασης, σας περιμένει για να ζήσετε στιγμές που μάλλον δεν θα θέλετε να διηγηθείτε στα εγγόνια σας. Προσφέρει πλειάδα επιλογών, όχι μόνο όσον αφορά τη «Θεά τύχη», αλλά διαθέτει ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους σας σχετικά με τη γαστρονομία, τα ψώνια και τη διασκέδαση του επισκέπτη.

Βενετία

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο, ερωτευτείτε τη πόλη  και τη μοναδική ατμόσφαιρα. Η Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τη βασιλική, το κωδωνοστάσιο και τη μεγαλοπρεπή προκυμαία της, όπου ο ήλιος λαμπυρίζει μέσα στα πράσινα νερά της λιμνοθάλασσας, εμπνέει τους καλλιτέχνες.

Καραϊβική

Τα νησιά της Καραϊβικής αποκαλούνται και Δυτικές Ινδίες. Την ονομασία αυτή την οφείλουν στη λάθος εκτίμηση του Χριστόφορου Κολόμβου, ο οποίος όταν τις ανακάλυψε το 1492, πίστεψε πως επρόκειτο για την Ινδία. Aξίζει να δείτε από κοντά τις Μπαχάμες, το νησιωτικό σύμπλεγμα με περίπου 700 μεγάλα νησιά και άλλα μικρότερης έκτασης στον Ατλαντικό Ωκεανό και την Καραϊβική Θάλασσα. Ακόμη οι Παρθένες Νήσοι και το Πουέρτο Ρίκο είναι must.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]