Η Νάξος και οι παραλίες της

naksos
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ακολουθήσαμε συμβουλές από τους ντόπιους, ανοίξαμε τους χάρτες και τις επισκεφτήκαμε μια μια για να σας τις παρουσιάσουμε. Τι θα λέγατε για μια βουτιά στην Νάξο; Το tresorhotels.com σας παρουσιάζει τις πιο ξεχωριστές.

Αγία Άννα

Ανήκει στις διάσημες παραλίες της Νάξου και είναι η φυσική συνέχεια του Αγίου Προκοπίου μιας εξίσου γνωστής παραλίας. Η χαρακτηριστική ψιλή αμμουδιά της συνοδεύεται από όμορφους κέδρους προσφέροντας μια φυσική σκιά στους κολυμβητές της. Καθαρά νερά, φιλόξενα και γαλαζοπράσινα κάνουν την παραλία τέλεια. Επίσης στην παραλία θα βρείτε και τα γνωστά beach bars για να συνδυάσετε τις βουτιές σας με cocktails.

Άγιος Προκόπιος

Η πιο διάσημη παραλία της Ελλάδας, βρίσκεται 5 χλμ μακριά από την πόλη της Νάξου, σε απάνεμη τοποθεσία, διαθέτει λευκή άμμο και απλώνεται σε μήκος 1.5 χλμ. Είναι καλά οργανωμένη και προσφέρει στους επισκέπτες πολλές δυνατότητες για ηλιοθεραπεία αλλά και για θαλάσσια σπορ κάθε είδους.


Πλάκα

Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας και αυτής του Αγίου Προκοπίου, είναι από τις πιο όμορφες και μεγάλες παραλίες της Νάξου. Ψιλή λευκή αμμουδιά με μεγάλους αμμόλοφους, ένα μαγευτικό σκηνικό. Δίπλα στη θάλασσα υπάρχουν ταβερνάκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα το απέραντο γαλάζιο. Η Πλάκα είναι από τους πρώτους προορισμούς σε προτίμηση στη Νάξο τα τελευταία χρόνια και πιστεύουμε όχι άδικα!


Άγιος Γεώργιος

Στα τρία (3) μόλις λεπτά από την πόλη της Νάξου και κινούμενοι Νότια βρίσκουμε την παραλία του Αγίου Γεωργίου, μια αμμώδης και πολυσύχναστη παραλία με ρηχά νερά και προστατευμένη από τους ανέμους, που ως γνωστό είναι συχνό φαινόμενο για τις Κυκλάδες. Ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά και για θαλάσσια σπορ.
 

Αγιασσός

Άλλη μια αμμώδης παραλία, ένα γαλήνιο τοπίο με απέραντο γαλάζιο. Αξίζει να την επισκεφτείτε και να κάνετε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά της ιδιαιτέρως αν κουραστήκατε από τη φασαρία των δημοφιλών παραλιών.

Ψιλή Άμμος

Στην ανατολική πλευρά της Νάξου θα βρείτε την παραλία «Ψιλή Άμμος», μεταξύ Μουτσούνας και Πανόρμου. Παραλία με ψιλή άμμο (όπως λέει και το όνομά της) και με ψηλά δένδρα (κέδρους) πάνω σε αμμόλοφους. Άλλη μια παραλία στη Νάξο με μοναδικό τοπίο, σχεδόν τροπικό, θα σας κάνει να ξεχάσετε προβλήματα και άγχος. 

Αλυκό

Το Αλυκό βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά της Νάξου και απέχει 20χλμ από τη Χώρα. Είναι μια μικρή αλλά εξωτική και απάνεμη παραλία που περικλείεται από κέδρους. Η πρόσβαση είναι εύκολη και ο δρόμος είναι από άσφαλτο. Στην περιοχή υπάρχουν και κάποιες ταβέρνες, απαραίτητες μετά τη θάλασσα.

Μουτσούνα

Φυσικό λιμάνι του νησιού που απέχει από τη Χώρα της Νάξου 38 χλμ. Η Μουτσούνα είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του σμυριγλιού και επισκεπτόμενοι την περιοχή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον εναέριο σιδηρόδρομο των σμυριδωρυχείων της Νάξου που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία βιομηχανικά μνημεία της Ελλάδας.

Μικρή Βίγλα

Όπως καταλαβαίνουμε και από το όνομα της (Βίγλα) παλαιότερα ήταν παρατηρητήριο, προφανώς για τον κίνδυνο των πειρατών στη Νάξο. Στην ουσία είναι 2 παραλίες, το Λιμανάκι και η Παρθένος που χωρίζονται από ένα βράχο. Υπέροχες αμμουδιές και οι δύο παραλίες. H παραλία της Παρθένου είναι τόπος συνάντησης των φίλων του kitesurfing και του windsurfing όπου οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για αυτά τα σπορ. Το ιδιαίτερο εδώ είναι ότι ενώ στην μια παραλία μπορεί να πνέουν ισχυροί άνεμοι, στην άλλη παραλία μπορεί ο επισκέπτης να απολαμβάνει το μπάνιο του, χωρίς καθόλου αέρα.

Πυργάκι

Tο όνομά της η παραλία το πήρε από το λόφο που βρίσκεται εκεί και ήταν παρατηρητήριο για τους πειρατές (όπως και στη Βίγλα). Είναι μια παραμυθένια τοποθεσία στη νοτιοδυτική ακτή της Νάξου, με μεγάλη σε μήκος παραλία (άμμος), ενώ στην ενδοχώρα υπάρχουν κέδροι και σκίνοι. Αν προτιμήσετε τη συγκεκριμένη παραλία στη Νάξο το πιθανότερο είναι να μην βρείτε αρκετό κόσμο αλλά θα σας επιβραβεύσει με την ομορφιά της.

Καστράκι

Η μεγαλύτερη παραλία της Νάξου (μήκους 3 χλμ). με λευκή ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά. Η παραλία προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση ή για ψάρεμα ή κολύμπι. Λόγω της μεγάλης έκτασης υπάρχουν αρκετά σημεία πρόσβασης προς την παραλία. Το Καστράκι προσφέρεται για περπάτημα από άκρη σε άκρη και επίσης είναι ιδανικό για να ανάψεις φωτιά κάποιο βράδυ με πανσέληνο…