Αστυπάλαια: Το νησί της πεταλούδας

astupalaia
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

«Το νησί της πεταλούδας» την αποκαλούν οι ντόπιοι με αφορμή το ιδιαίτερο σχήμα της, «το νησί που αγαπούν οι άνεμοι» θα έλεγα εγώ... Η Αστυπάλαια, εμφανίζει βλέπετε το χαρακτηριστικό φαινόμενο, να διατηρεί τα νερά των παραλιών της γαλήνια και να μην επηρεάζεται από τους βοριάδες. Το tresorhotels.com σας πάει βόλτα στη μαγική Αστυπάλαια.

Ανέγγιχτη από το χρόνο και κυρίως αποστασιοποιημένη από την εμπορική διάσταση της τουριστικής ανάπτυξης, κατορθώνει να προσφέρει αυτό που άλλα νησιά «έχασαν» για πάντα∙ μια αυθεντική πρόταση απόδρασης.

Κράμα Δωδεκανήσων & Κυκλάδων

Βρίσκεστε στο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων και απολαμβάνετε εικόνες κυκλαδίτικου τοπίου; Δεν υπάρχει λόγος να σας γεννιούνται απορίες: Η Αστυπάλαια, Αστυπαλιά, Αστροπαλιά ή Ιχθυόεσσα, φλερτάρει με τις ομορφιές και των δυο νησιωτικών συμπλεγμάτων, συνθέτοντας έναν χαρακτήρα ιδιαίτερα ελκυστικό.


Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε φτάνοντας στο νησί είναι η κατάλευκη και γραφική Χώρα. Λίγες ώρες αρκούν για να σας πείσουν πως οι αντιθέσεις εδώ πρωταγωνιστούν. Το πολυφωτογραφημένο βενετσιάνικο κάστρο Querini του 15ου αιώνα φέρνει το ηρωικό παρελθόν στο προσκήνιο και σας καλεί να το εξερευνήσετε.

Καλό είναι να το επισκεφτείτε απόγευμα την ώρα που ο ήλιος έχει πέσει και να αφεθείτε ολοκληρωτικά σε αυτό το ταξίδι του χθες… Τα χαρακτηριστικά Ξώκαστρα –τα σχεδόν κολλητά πάλλευκα σπίτια- σας καλωσορίζουν στη βάση του Κάστρου και σας μυούν στην τοπική αρχιτεκτονική. Εισβάλλοντας στο Κάστρο, η ιστορία και ο πολιτισμός συνομωτούν στο να προκαλέσουν το θαυμασμό σας, με εξαιρετικούς ναούς και σπάνιες τοιχογραφίες να κερδίζουν την προσοχή κάθε λάτρη της ιστορίας και του πολιτισμού. Την βόλτα σας εδώ, αποχαιρετά η γαλανόλευκη εκκλησία της Πορταΐτισσας αλλά και η εκπληκτική θέα στο νησί.

Μην αφήσετε σπιθαμή του νησιού ανεξερεύνητη, μόνο έτσι θα νιώσετε τη μοναδικότητα της Αστυπάλαιας. Δεν είναι διχασμένη, απλά θέλει να τα έχει όλα δικά της και να τα προσφέρει απλόχερα. Ανήκει στα Δωδεκάνησα, δίχως να απαρνιέται την αγάπη της για τις Κυκλάδες. Δεν είναι «δήθεν», αντίθετα παραμένει αυθεντική και αναλλοίωτη. Δεν ακολουθεί trends, αλλά είναι υπέρμαχος της αισθητικής και της κουλτούρας. Δεν απορρίπτει κανέναν και τίποτα, όσοι δεν «αντέχουν» την ανόθευτη φυσική ομορφιά απλά δεν μπορούν να την καταλάβουν. Και κυρίως: Δεν υπόσχεται. Αυθόρμητα από το πρώτο λεπτό στα σοκάκια της σας μυεί στα μυστικά μιας απόδρασης που θα σας μείνει αξέχαστη.