Η Αθήνα επανατοποθετείται στο κάδρο του παγκόσμιου τουρισμού

limni-bouliagmeni
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η βρετανική εφημερίδα Guradian ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα», την παραλιακή ζώνη της Αττικής, από τη Γλυφάδα έως το Σούνιο. Το άρθρο ξεκινά αναφέροντας πως: “λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα βρίσκεται μια ειδυλλιακή ακτογραμμή, όπου υπέροχες παραλίες και τοπικό άρωμα, παραμένουν ακόμα ανεξερεύνητα από τους Βρετανούς επισκέπτες».


O συντάκτης ενθουσιασμένος από τη ζωντάνια της Γλυφάδας, πλέκει το εγκώμιο της Αθηναίκης Ριβιέρας: «Είναι Τετάρτη βράδυ και βρίσκομαι σε μια "μοντέρνα-ταβέρνα" από αυτές που άνοιξαν μετά την κρίση, στην Γλυφάδα, προάστιο της Αθήνας. Λίγα μόνο τραπέζια παραμένουν άδεια, τέσσερις ψηλοί φοίνικες στολίζουν το πεζοδρόμιο, ενώ το άρωμα της λεβάντας πλανάται στον αέρα. Ζευγάρια και παρέες Ελλήνων καπνίζουν, πίνουν το ούζο τους και τρώνε ποικιλίες» περιγράφει ο ρεπόρτερ της εφημερίδας, μεταφέροντας την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα από την Ελλάδα στην Αγγλία. Το άρθρο φιλοξενεί αναλυτική περιγραφή όλων των παραλιακών περιοχών της Αθήνας με συμβουλές για τους ταξιδιώτες και πλήθος διθυραμβικών σχολίων: Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Ανάβυσσος και Σούνιο είναι λίγα μόνο από τα αξιοθέατα, που περιγράφονται στο άρθρο.

Οι αριθμοί στις αφίξεις των τουριστών στην Αθήνα καταδεικνύουν πως κάτι έχει αλλάξει. Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην πρωτεύουσα, αφού φέτος το «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχτηκε 76.446 περισσότερους τουρίστες σε σχέση με τον Μάιο του 2013. Στην Αθήνα έφτασαν 331.000 ταξιδιώτες, αυξημένοι κατά 30% σε σχέση με πέρυσι.

Ο συντάκτης του κειμένου, συμφωνεί απόλυτα και βλέπει τον αέρα αισιοδοξίας να πνέει, μετά από καιρό: «Δυο χρόνια νωρίτερα, κάθε επίσκεψη στη Γλυφάδα σήμαινε πως έβλεπες ένα πρόσφατα εγκαταλελειμένο εμπορικό κέντρο. Τώρα η αίσθηση είναι ότι υπάρχει ένας αέρας αισιοδοξίας στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αθηναϊκής Ριβιέρα».