Ραντεβού στη Βόρεια Ελλάδα

boreia-ellada
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

To tresorhotels.com σας ταξιδεύει στη μαγευτική Βόρειο Ελλάδα. Χρώματα, αρώματα, γεύσεις, μουσικές και εικόνες. Εικόνες ατελείωτες, που διαδέχονται η μία την άλλη, συνθέτοντας ένα παζλ γεμάτο από αντιθέσεις, φύση, αυθεντική φιλοξενία και ομορφιά. Η Βόρεια Ελλάδα, μπορεί να εμφανίζει δεκάδες πρόσωπα, σίγουρα όμως όλα φέρουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι γνήσια και δεν θα μπορέσετε να τα ανταμώσετε πουθενά αλλού.

Η πυξίδα δείχνει Βορρά

Ανήκει σε εκείνα τα τμήματα της χώρας μας που είναι λες κι έχουν δημιουργηθεί για να σε κάνουν φανατικό οπαδό τους. Σε ποιον άραγε, δεν αρέσει η Θεσσαλονίκη με τη ζωντάνια και το αχαλίνωτο κέφι της; Ποιος δεν έχει ερωτευτεί αντικρίζοντας τη λίμνη της Καστοριάς; Ποιος δεν έχει εντάξει το Πήλιο στους αγαπημένους του προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου; Ποιος δεν έχει βουτήξει στις ομορφιές της Χαλκιδικής;
Όσο κι αν περιηγηθεί κανείς στο χάρτη της Βόρειας Ελλάδας πάντα θα νιώθει ελλιπής. Τυπικά, με τον όρο Βόρεια Ελλάδα, περιγράφεται το γεωγραφικό τμήμα της ελληνικής επικράτειας που συμπεριλαμβάνει τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι συνυπολογίζουν τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Ακόμη όμως και σε αυτά τα τμήματα, υπάρχουν όλο και περισσότερα «κομμάτια» που αναπτύσσονται διαρκώς, από πόλεις έως μικρά γραφικά χωριουδάκια και παραθαλάσσιους οικισμούς.

Μια... άλλη Ελλάδα!


Με πρωταγωνίστριά της τη Θεσσαλονίκη, συστήνεται ως μια από τις πλέον αυθεντικές εκπροσώπους της χώρας μας. Πόλεις με έντονο πολιτισμικό στοιχείο, φυσικός πλούτος που παρόμοιός του δεν υπάρχει, λίμνες, δάση, προστατευμένες περιοχές, βιότοποι κ.α φτιάχνουν τη λίστα του Βορρά. Κάντε «τικ» σε κάθε της κεφάλαιο, και παραδοθείτε σε μια… άλλη Ελλάδα.