Oι 10 καλύτερες παραλίες για σερφ

serf
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

To CNN συνέταξε μια λίστα για τις καλύτερες θάλασσες και παραλίες για λάτρεις του σερφ και τις παρουσιάζουμε για τους λάτρεις του σπορ. Ο κατάλογος αυτός συντάχθηκε από τον Jade Bremner, έναν σέρφερ που έχει δαμάσει κύματα σε όλο τον κόσμο, έχει βρεθεί στις περισσότερες από τις περιοχές που θα δείτε και φυσικά πήρε και βοήθεια από άλλους επαγγελματίες surfers.

Pipeline, Oahu, Χαβάη, Ηνωμένες Πολιτείες

Έχει την ονομασία «ο μπαμπάς όλων των κυμάτων». Είναι η περιοχή οι περισσότεροι σερφερς λατρεύουν και το νησί και εδώ υπάρχει μεγάλη παράδοση στο συγκεκριμένο σπορ.Αν έχετε τα κότσια, εδώ σας θέλω!

Supertubes, Τζέφρι Bay, Νότια Αφρική

Είναι σκέτη μαγεία και οι επαγγελματίες του χώρου την προτιμούν για τα τεράστια κύματα, που τους προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Uluwatu και Kuta, Μπαλί, Ινδονησία

Είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσετε ποια από τις δύο παραλίες του  παραδεισένιου νησίου αξίζει να πάρει το στέμμα της ιδανικής παραλίας για σερφερς.Το νησί προσελκύει λάτρεις του sport από την Αυστραλία και τη Χαβάη και αρχάριους από όλο τον κόσμο.

Superbanks, Gold Coast, Αυστραλία

Η παραλία είναι ό,τι πρέπει για θαλασσόλυκους, αλλά και οι φίλοι σας, που θα σας συνοδεύσουν θα συνηγορήσουν πως πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου.

Μάβερικς, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες

Μόνο ένας πραγματικός θρύλος του σερφ έχει τα κότσια να «τιθασεύσει» τα τεράστια κύματα, που μοιάζουν με μαμούθ, που έρχονται κατά πάνω σου.Για να σερφάρετε εδώ, σας προτείνουμε να φέρετε μαζί σας το τζετ σκι σας και να έχετε φυσικά και... ασφάλιση ζωής.

Λίμα, Περού

Στα δεξιά από το εμπορικό κέντρο Miraflores μπορείτε να νοικιάσετε από τους ντόπιους μια σανίδα. Αν και η βοτσαλωτή παραλία και το γκρίζο νερό δεν φαίνονται εκ πρώτης άποψης  απολύτως ελκυστικά, το  surf εδώ θα σας αποζημιώσει.

Hossegor, Γαλλία

Βρίσκεται στον Ατλαντικό, και οι σέρφερς λένε τη περιοχή «πρωταθλήτρια  Ευρώπης στο σερφ». Οι άνθρωποι έρχονται από τις γύρω περιοχές για να τιθασεύσουν τα κύματα, οπότε γιατί όχι κι εσείς; Η Γαλλία δεν είναι μακριά!

Cloud Nine, Siargao Island, Φιλιππίνες

Αυτός ο ύφαλος προσφέρει άκρως επικίνδυνες βόλτες  σε εκείνους που τολμούν.Όσοι το κάνουν, θα βιώσουν ένα κομμάτι του παραδείσου ή θα αποφασίσουν να αλλάξουν χόμπι.

North Male, Μαλδίβες

Τα βράχια εδώ μπορεί να είναι επικίνδυνα, αλλά υπάρχουν πολλοί έμπειροι σέρφερς για να σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Honolua Bay, Χαβάη, Ηνωμένες Πολιτείες

Ένα εξωτικό μέρος για να ακολουθήσετε το μεγαλύτερο κύμα της ζωής σας και να φωνάξετε: “Η ζωή είναι μεγάλη περιπέτεια!”. Ψέματα;

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]