Ποιοι δρόμοι είναι...της μόδας;

poioi-dromoi-einaitis-modas

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Δεν χρειάζεται να είστε «μανιακοί» με τη μόδα για να ξέρετε πού να κάνετε τη βόλτα σας και να δείτε διάσημους οίκους αν βρεθείτε σε μια από τις 4 μεγαλύτερες πρωτεύουσες της μόδας. Το click@Life συγκέντρωσε για εσάς τους «λαμπερούς» δρόμους που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Ίσως τα ψώνια και τα επώνυμα ρούχα να είναι τώρα περισσότερο από ποτέ είδος πολυτελείας, αλλά αν ο δρόμος σας βγάλει προς… Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη ή Λονδίνο μεριά, γιατί να μην κάνετε μια βόλτα στις βιτρίνες του Dior, του Valentino και της Donna Karan; Ακόμη κι αν δεν ψωνίσετε, θα είναι το πιο αστραφτερό window shopping που έχετε κάνει ποτέ.

Μιλάνο

Είναι ο πιο εφικτός προορισμός μιας και η πτήση διαρκεί λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα, ενώ αν πάτε αποκλειστικά για ψώνια, προτιμήστε τις αρχές Ιανουαρίου ή Ιουλίου προκειμένου να πετύχετε τις εκπτώσεις.

Via Montenapoleone

Αν δεν περάσετε από το τετράγωνο της μόδας (fashion Quadrilatero), το οποίο σχηματίζεται από τις Via Montenapoleone, Via della Spiga, Via Sant' Andrea και Via Manzoni, κοντά στο κέντρο της πόλης, θα είναι σαν να πήγατε στη Ρώμη και να μην περάσατε από το Κολοσσαίο ή να μη δοκιμάσατε τιραμισού. Στη Via Montenapoleone συγκεκριμένα θα βρείτε τα ατελιέ των Valentino, Cartier, Gucci, Versace, Salvatore Ferragamo, Fratelli Rossetti, Louis Vuitton, Prada, και Tanino Crisci.

Via Sant Andrea

Θα τη συναντήσετε κάθετα στην Via Montenapoleone κι εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τα καταστήματα των Armani, Moschino, Kenzo, Cesare Paciotti, Chanel, Fendi, Prada και Trussardi, πίνοντας έναν εσπρέσο.

Via Della Spiga

Ο πεζόδρομος αυτός είναι ένας από τους ακριβότερους πεζόδρομους που θα δείτε στη ζωή σας, όπου θα βρείτε διάσημα ονόματα όπως Roberto Cavalli, Dolce Gabana, Moschino Armani Accessories,Krizia, Chopard, Prada, Gio Moretti κ.ο.κ. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στα ξακουστά κασμίρια του οίκου Agnona.

Via Manzoni

Εδώ θα ζήσετε την απόλυτη Armani εμπειρία, αφού θα βρείτε το πολυκατάστημα Spazio Armani, με όλες τις ανδρικές και γυναικείες συλλογές, το Armani Fiori και το Armani Casa με έπιπλα του οίκου. Αν δεν χορτάσετε Armani από τα παραπάνω, μπορείτε να κλείσετε τη βόλτα σας με έναν λάτε στο Emporio Armani Café, στην υγειά του Giorgio.

Στάση μετρό για όλες τις παραπάνω: Montenapoleone

Λονδίνο

Μετά τα θέατρα, το Βρετανικό Μουσείο, τη Madame Tussaud και το Big Ben, αφιερώστε μια μέρα για τον Jimmy Choo, τη Donna Karan και τη Vivienne Westwood. Πού θα τους βρείτε;

King’s Road

Τρέντι μπουτίκ οίκων μεγάλων σχεδιαστών και μοναδικά labels κατακλύζουν το δρόμο, ανάμεσα σε διάφορα καφέ και εστιατόρια. Εδώ θα βρείτε τον οίκο της σχεδιάστριας που έκανε το punk μόδα, της Vivienne Westwood, ενώ μπορείτε να πάρετε ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σας από το 7όροφο πολυκατάστημα Peter Jones και την Cath Kidston για πιο vintage διαθέσεις σε ρούχα αξεσουάρ και είδη σπιτιού. Αν θελήσετε να πάρετε κάτι περισσότερο από ιδέες, ήρθε η ώρα να σπάσετε τον κουμπαρά-γουρουνάκι σας.

Στάση μετρό: Sloane Square

Bond Street

New Bond, Old Bond, ένα έχει σημασία: The name is Bond. Πιθανότατα η πιο exclusive περιοχή του Λονδίνου, με celebrities να βολτάρουν από οίκο σε οίκο και κόσμο να… «λιμπίζεται» τις Louis Vuitton τσάντες και να πηγαίνει από Burberry σε Tiffany & Co, από Donna Karan σε Prada και από Chanel σε Armani, Versace και Ralph Lauren. Αν περάσετε από εκεί φροντίστε να έχετε στις τσέπες σας τουλάχιστον 5 μηνιάτικα.

Στάση μετρό: Bond Steet

Brompton Road

Στη γενικότερη περιοχή του Knightsbridge θα βρείτε μπουτίκ μερικών από τους μεγαλύτερους οίκους όπως, Emporio Armani, Ιssey Miyake, Burberry, Fendi, ενώ στην Brompton Road στο 87-135, μην τρομάξετε αν δείτε όσους Έλληνες βλέπετε και στο Mall Athens. Είθισται να περνάνε όλοι μια βόλτα από το εμπορικό κέντρο Harrods, το οποίο φιλοξενεί ονόματα όπως Stella McCartney, Alexander McQueen, Marc Jacobs, Yves Saint Laurent και δε συμμαζεύεται.

Στάση μετρό: Knightsbridge

Παρίσι

Καλοί οι έρωτες και οι ρομαντικές καταστάσεις στην Πόλη του Φωτός, αλλά ας μπούμε στο ψητό: πού μπορούμε να δούμε δημιουργίες haute couture και prêt-a-porter;

Avenue Montaigne

Τον 18ο αιώνα στη λεωφόρο αυτή μαζεύονταν οι γυναίκες που ήθελαν να πενθήσουν και να θρηνήσουν. Σήμερα είναι η χαρά των fashionistas, καθώς στην Avenue Montaigne θα βρουν όλα τα ονόματα της υψηλής ραπτικής: Dior, Channel, Fendi, Valentino, Ralph Lauren κ.ά., ενώ θα θαμπωθούν από τα κοσμήματα του οίκου Bulgari και παράλληλα μπορούν να θαυμάσουν μεγαλόπρεπα κτίρια, όπως το ξενοδοχείο Plaza Athénée. Η πιθανότητα βέβαια μετά από τις τιμές που θα δείτε να αρχίσετε κι εσείς να θρηνείτε, μάλλον δεν είναι μικρή.

Στάση μετρό: Alma Marceau

Rue Faubourg Saint-Honoré

Πολύ κοντά στην Avenue Montaigne, αλλά και στην Avenue Champs-Elysées, στη Rue Faubourg Saint-Honoré θα μπορέσετε να κρυφοκοιτάξετε και πάλι δημιουργίες haute coutureκαι όχι μόνο, αν κάνετε μια βόλτα από τη μία άκρη της ως την άλλη. Lanvin, Doninique Sirop, Hermès είναι μερικά μόνο από τα τρανταχτά ονόματα της μόδας που θα βρείτε στο δρόμο σας, ενώ μπορείτε για τα καλλυντικά σας να περάσετε μια βόλτα και από τη Lancôme.

Στάση μετρό: St. Philippe du Roule

Avenue Champs-Elysées

Η λεωφόρος των Ηλύσιων Πεδίων, μια από τις πιο διάσημες λεωφόρους του κόσμου με πλάτος 71 μέτρα και μήκος 2 χιλιόμετρα, είναι αυτή που σας οδηγεί στην περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Μέχρι, όμως, να φτάσετε στον προορισμό σας μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις τσάντες, τα παπούτσια και τα κοσμήματα της Louis Vuitton, έπειτα να διαλέξετε άρωμα, κοσμήματα ή να πάρετε μια γεύση από τις τάσεις της μόδας στο διάσημο House of Guerlin και να περάσετε μια βόλτα από το Hugo Boss.

Στάση μετρό: Clemenceau

Νέα Υόρκη

Το πιθανότερο είναι πως αν βρεθείτε ποτέ στο Big Apple θα νιώσετε πως έχετε ξαναπεράσει απ’ όλα τα στενάκια και τους μεγάλους δρόμους, αφού τα έχετε δει στις δεκάδες επαναλήψεις του “Sex and the City” και των “Friends”. Τώρα, όμως, μπορείτε να πάτε και για ψώνια. Πού;

5η λεωφόρος

Μερικές από τις πιο πολυτελείς μπουτίκ βρίσκονται σε μια από τις πιο διάσημες λεωφόρους. Κάποια από τα ονόματα σχεδιαστών που φιλοξενούνται είναι: Fendi, Versace, Louis Vuitton, Tiffany & Co., Cartier, Gucci, Prada, Bottega Veneta, Giorgio Armani, Harry Winston, Omega, ενώ στη βόλτα σας θα δείτε το Apple Store, το 5ο πιο φωτογραφημένο κτίριο της Νέας Υόρκης, καθώς και τα υπερπολυτελή καταστήματα υψηλής αισθητικής Saks Fifth Avenue και Bergdorf Goodman.

Στάση μετρό: Fifth Avenue/53rd Street

Madison Avenue

Στην Upper East Side θα βρείτε καταστήματα σχεδιαστών όπως Donna Karan, Ralph Lauren, Calvin Klein, Infinity, ενώ στο διάσημο Barneys New York θα βρείτε αξεσουάρ, παπούτσια, αλλά και ανδρική και γυναικεία μόδα των Alexander Wang, Christian Louboutin, Lanvin and Moncler. Μην ξαφνιαστείτε αν στη βόλτα σας πέσετε επάνω σε celebrities της αμερικάνικης show biz. Συνηθίζουν να… τριγυρνάνε στην περιοχή.

Στάση μετρό: Lexington Avenue

Soho

Ονόματα όπως Louis Vuitton, Miu Miu, Philosophy di Alberta Ferretti και Chanel δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η γειτονιά αυτή του Μανχάταν αποτελεί ένα από τα κέντρα του πολυτελούς shopping. Εκεί θα βρείτε και τα Bloomingdale’s με φορέματα, παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα και accessories διάσημων σχεδιαστών.

Στάση μετρό: Canal Street

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ