9 πράγματα να δείτε στη Βραζιλία

oros-romaina-brazilia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να κλέβει την παράσταση, αλλά αν ταξιδέψετε στη Βραζιλία, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο σε κάποια αξιοθέατα που βρίσκονται μακριά από τα στάδια, τις παμπ, τα στάδια και τις οθόνες των τηλεοράσεων, για να απολαύσετε μαγευτικά αξιοθέατα, που θα σας συναρπάσουν.


Όρος Roraima

Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας. Τα πετρώματα του, τα ποτάμια και οι καταρράκτες λέγεται ότι ενέπνευσαν το βιβλίο του Sir Arthur Conan Doyle, "The Lost World".  Πιο πρόσφατα , το όρος Roraima αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια θέση σε ταινία της  Disney / Pixar  με τον τίτλο  "Up".

Quebrada 

Οι δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες του Canoa Quebrada απέχουν δυόμιση ώρες νοτιοανατολικά από τη Fortaleza, στη βορειοανατολική Βραζιλία και αξίζει τον κόπο να κάνετε τις βουτιές σας εδώ.

Βοτανικός Κήπος Curitiba

Το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό το εντυπωσιακό θερμοκήπιο και πλαισιώνεται από χιλιάδες λουλούδια, είναι τόσο όμορφο, όσο και τα φυτά, που μεγαλώνουν μέσα στην κατασκευή από γυαλί και σίδερο

Fortaleza

Στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας, η πρωτεύουσα της Σεαρά είναι γνωστή για τις αστακομακαρονάδες και τα φρέσκα θαλασσινά. Οι παραλίες της είναι ιδανικές για windsurfing και ιστιοπλοΐα.

Pelourinho

Είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης Salvador de Bahia. Οι φιλόξενοι δρόμοι του διαθέτουν ανοιχτόχρωμα κτίρια, πολλά από αυτά με εντυπωσιακές προσόψεις. Η αποικιακή πόλη αποτελεί μια σύνθεση ευρωπαϊκών, αφρικανικών και αυτοχθόνων πολιτισμών.

Πάρκο Jalapao

Ο συνδυασμός από πεδιάδες, χρυσούς αμμόλοφους, ποτάμια και καταρράκτες κάνει το πάρκο Jalapao ένα από τα αγαπημένα για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες. Μετά το ράφτινγκ στα ορμητικά νερά του ποταμού Novo μπορείτε να κολυμπήσετε στον σμαραγδένιο καταρράκτη Formiga, απολαμβάνοντας την ανέγγιχτη ομορφιά του τοπίου.

Τροπικό δάσος του Αμαζόνιου

Το μεγαλύτερο και πιο πλούσιο σε βιοποικιλότητα φυσικό καταφύγιο στον κόσμο καταλαμβάνει σχεδόν το ήμισυ της Βραζιλίας, σε μια έκταση περισσότερων από 4 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Με λίγη τύχη, μπορείτε να δείτε τζάγκουαρ, ροζ δελφίνια και βίδρες. Απλά πάρτε μαζί σας ισχυρό απωθητικό κουνουπιών.

Μουσείο Imperial

Το πρώην θερινό ανάκτορο στο κέντρο της Petrópolis χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1800. Το μουσείο βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας (70 χιλιόμετρα) από το κέντρο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Βραζιλίας με μέσο όρο 300.000 επισκέπτες ετησίως.

Μουσείο Oscar Niemeyer

Ο Oscar Neimeyer ήταν 95 ετών όταν ολοκλήρωσε το Μουσείο του Ματιού. Το μουσείο εστιάζει στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και το design. Ευρέως γνωστό ως The Eye, ο πύργος του έχει τέσσερις ορόφους εκθεσιακού χώρου.