6 πόλεις των ΗΠΑ για οικονομικές διακοπές

ouasigkton
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Εάν δεν έχετε επιλέξει έναν προορισμό διακοπών και θέλετε να συνδυάσετε προσιτές τιμές και αξιοθέατα που συναρπάζουν, το clickatlife.gr σας προτείνει φέτος να επιλέξετε για τις διακοπές σας τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά από έρευνα που κάναμε, σας προτείνουμε κάποιες value for money πόλεις, που αξίζει να επισκεφθείτε.

Ουάσιγκτον

Εδώ βρίσκεται η καρδιά της αυτοκρατορίας. Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ και έδρα της ομοσπονδιακής κυβερνήσεως είναι ένα ξεχωριστό διαμέρισμα της αμερικανικής επικράτειας. Φημίζεται για τα μεγαλόπρεπα κτίρια της, που αποτελούν μνημεία της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ βρίσκεται η έδρα του προέδρου, του κογκρέσου και της κυβέρνησης.

Το μάτι σας θα «χορτάσει» πάρκα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Καπιτώλιο, στο κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζει το Κογκρέσο, στη βιβλιοθήκη του οποίου υπάρχουν εκατομμύρια βιβλία, χειρόγραφα, μικροφίλμ, περιοδικά, εφημερίδες και το οποίο συνδέεται με το Λευκό Οίκο, την κατοικία του Αμερικανού προέδρου με τη λεωφόρο Πενσυλβάνια.

Δείτε ακόμη το Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν, που είναι χτισμένο σε ρυθμό ελληνικού ναού, το Πεντάγωνο, έδρα της στρατιωτικής ηγεσίας των Η.Π.Α., το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο και το μνημείο του Τζόρτζ Ουάσιγκτον, το πιο μεγάλο λιθόχτιστο οικοδόμημα στον κόσμο, που φτάνει τα 170 μέτρα ύψος.

Νάσβιλ

Η πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας Τενεσί και έδρα της κομητείας Ντάβινσον είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Κιούμπερλαντ. Εξαιτίας της μεγάλης μουσικής βιομηχανίας η πόλη είναι γνωστή ως Μιούσικ Σίτι, η Πόλη της Μουσικής. Η πόλη ιδρύθηκε το 1797 και έγινε πρωτεύουσα του Τενεσί το 1843. Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Νάσβιλ, το 1897 χτίστηκε στη πόλη ένα αντίγραφο του Παρθενώνα σε πραγματική κλίμακα, που αξίζει να δείτε από κοντά.

Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, ΗΠΑ

Ένας νέος αέρας φυσάει πάνω από τη βιομηχανική πόλη του Ντιτρόιτ στις βόρειες ΗΠΑ. Η πόλη είναι πολύ νεανική και τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και αποθήκες έχουν αλλάξει μορφή. Έχουν γίνει εστιατόρια και  στούντιο καλλιτεχνών και το  έργο Heidelberg Art Project, μετέτρεψε την πόλη σε σύμβολο της ελπίδας. Η πόλη είναι must για τους λάτρεις της γαστρονομίας.. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα μουσεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων του Detroit Institute of Art, που φιλοξενεί έργα του Diego Rivera και το ενδιαφέρον μουσείο Motown.

Νέα Ορλεάνη

Περπατήστε στους δρόμους της French Quarter και θα καταλάβετε γιατί  ο τζαζίστας Ellis Marsalis είχε δηλώσει: «Στη Νέα Ορλεάνη η κουλτούρα αναβλύζει από τους δρόμους». Η Royal Street θα σας καταπλήξει με τις υπέροχες αντικερί και γκαλερί, που την έχουν κατατάξει στις ακριβότερες περιοχές στον κόσμο. Κάντε μια βόλτα και στη Magazine Street και τη Garden District, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.

Σιατλ

Μείνετε άγρυπνοι στο Σιάτλ, που είναι κτισμένο στην ακτή του όρμου Έλιοτ μέσα στον Πάτζετ Σάουντ. Στα ανατολικά του βρίσκεται η λίμνη Ουάσινγκτον που μέσω ενός τεχνητού καναλιού συνδέεται με τον Πάτζετ Σάουντ. Το υψόμετρο της πόλης κυμαίνεται από 0 ως 158 μέτρα, καθώς περιλαμβάνει αρκετούς λόφους.

Ώστιν

Η πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Κολοράντο  και στο τεκτονικό ρήγμα Μπάλκονες. Mην παραλείψετε να δείτε από κοντά το Zilker Park, ένα πάρκο 351 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης