Τα καλύτερα μέρη στις ΗΠΑ, για να ξεφύγετε από τον πολιτισμό

high-peaks-wilderness
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Βαρεθήκατε τις κοσμικότητες και τις συνωστισμένες παραλίες; Θέλετε να νιώσετε μακριά από τον πολιτισμό για τις λίγες ημέρες, που θα πάρετε την άδεια σας; Ένα ταξίδι στην Αμερική είναι μια ωραία ιδέα, αν θέλετε να βρεθείτε μακριά από όλους κι από όλα. Bλέπετε οι ΗΠΑ δεν είναι μόνο ουρανοξύστες και αχανείς πόλεις…

 High Peaks Wilderness, Νέα Υόρκη

Είναι ένα μέρος που θα σας κάνει να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Μπορεί να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όμως εδώ δεν θα δείτε ουρανοξύστες και τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες. Προσελκύει χιλιάδες περιπατητές κάθε  χρόνο και από εκεί μπορείτε να δείτε τη κορυφή του όρους Marcy (5.344 πόδια ).

Wildcat Beach, Καλιφόρνια

Για λάτρεις του μαυρίσματος και της εντυπωσιακής θέας η συγκεκριμένη παραλία είναι ό,τι πρέπει. Εδώ θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας.  Η πλούσια βλάστηση και η απαράμιλλη θέα του Ειρηνικού είναι δύο πράγματα που θα σας συναρπάσουν.

Wasatch Mountains, Utah 

Αν είστε φίλοι της ζωής στη φύση, εδώ είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Ο τόπος είναι γεμάτος κατσίκες, ενώ η περιοχή είναι γεμάτη από απότομες πλαγιές και προκειται για ένα προορισμό άγριας ομορφιάς. Δεν αποκλείεται να δείτε ελάφια, αλλά πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ο συγκεκριμένος προορισμός ενδύκνειται για σκληραγωγημένους ταξιδιώτες και όχι για οικογενειακές διακοπές

Wilderness Waterway, Φλόριντα

Είναι ουσιαστικά ένας υδάτινος λαβύρινθος που προσφέρεται για εξερεύνηση. Στη διαδρομή μήκους 159 χιλιομέτρων στον κόλπο του Μεξικού, θα συναντήσετε πάνω από 10.000 νησάκια και θα έχετε συνταξιδιώτες αλιγάτορες και δελφίνια. Κάθε 15 περίπου χιλιόμετρα υπάρχει και κάποιο μέρος για να κάνετε κάμπινγκ, οπότε δεν θα έχετε άγχος για κατάλυμα στο τέλος της ημέρας. Εάν δεν έχετε το δικό σας κανό ή καγιάκ, μπορείτε να νοικιάσετε ένα στην Everglades City.
 

Καταρράκτες Havasu, Αριζόνα

Eίναι μια από τις πιο μαγικές εικόνες, που μπορείτε να δείτε από κοντά: ένας καταρράκτης στο Grand Canyon πέφτει από ύψος 27 μέτρων μέσα σε μια μεγάλη πισίνα.

Το νερό έχει έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε ανόργανα άλατα. Οι επισκέπτες συνήθως δεν αντιστέκονται στην ιδέα μιας βουτιάς στα νερά του καταρράκτη!

ΗΠΑ Route 50

Ο τεράστιος και πολύ διάσημος δρόμος Route 50 που συνδέει τις ανατολικές με τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινάει από το Μέριλαντ και καταλήγει στην Καλιφόρνια, με έκταση που φτάνει τα 4.800 χιλιόμετρα. Περνάει κυρίως μέσα από αγροτικές περιοχές αλλά κι εκατοντάδες μικρές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατα τη διάρκεια της διαδρομής θα συναντήσετε μια αποκαλυπτική εικόνα της φυσικής ομορφιάς της χώρας. Ο Αμερικάνος συγγραφέας ταξιδιών και τοπογραφίας, William Least Heat-Moon, έγραψε για τον US 50: “Για εκείνους που δεν βιάζονται, ο US 50 είναι ο καλύτερος εθνικός δρόμος της Αμερικής”.


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]