6 πράγματα που αξίζει να κάνετε στη Πάρο

paros
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Τραγουδήστε το άσμα: “Στην Πάρο και στη Νάξο, τον αέρα σου θα αλλάξω» και φύγαμε για τη μαγική Πάρο! Εδώ θα περάσετε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας, με τις οδηγίες φυσικά του clickatlife.gr

Νάουσα η γραφική

Το παραδοσιακό ψαροχώρι βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Πάρου και εδώ χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης.  Το εσωτερικό της ξεχωρίζει για τα στενά ασπρισμένα δρομάκια, τα αμέτρητα bar και εστιατόρια. Γύρω της εκτείνονται υπέροχες παραλίες ( Πιπέρι, Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Σάντα Μαρία). Έχει ακόμη να επιδείξει αξιόλογα μνημεία αρχαιότητας: αρχαίους οικισμούς (λόφος Κουκουναριών) και το βενετσιάνικο κάστρο οχυρό της βόρειας πλευράς του λιμανιού.

Παναγία η Εκατονταπυλιανή

Κτήτορες του ναού της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, είναι οι Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη. Η σημερινή μορφή του ναού αποτελεί την ιουστινιάνεια εκδοχή του, όπως τον αποκατέστησε στα χρόνια μεταξύ 1959-1966 ο αρχαιολόγος Αναστάσιος Ορλάνδος. Oι έρευνες του απέδειξαν ότι στο χώρο υπήρχε πρότερος του 6ου αι. ιερός χριστιανικός ναός. Ο ναός αυτός ωστόσο καταστράφηκε  και ανακατασκευάστηκε επί Ιουστινιανού. Ο κατάλευκος, επιβλητικός περίβολος ύψους 8,5 μέτρων και περιμέτρου 252 μέτρων είχε προστατευτικό χαρακτήρα απέναντι στις κάθε είδους επιδρομές και χρονολογείται από την εποχή της φραγκοκρατίας.

Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες

Βρίσκεται στην περιοχή Ψυχοπιανά και για να φτάσετε παίρνετε τον περιφερειακό που ξεκινά από την Παροικιά με κατεύθυνση νοτιοδυτικά. Είναι must, γιατί το μάτι σας θα χορτάσει πράσινο. Αγριελιές, συκιές, κορομηλιές, αχλαδιές και δεκάδες άλλα δέντρα έχουν κατακλυστεί από τις πεταλούδες, που γαντζωμένες στους κορμούς, μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Παραλίες για μακροβούτια

Η παραλία της Αλυκής είναι μία όμορφη και καθαρή παραλία, προστατευμένη από τους ανέμους και τα έντονα θαλάσσια ρεύματα. Κοινώς ό,τι πρέπει για οικογενειακές καταστάσεις. Η αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, από τις ομορφότερες του νησιού και η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, είναι πραγματικός παράδεισος.  Νεανική, προστατευμένη αμμουδιά, οργανωμένη τουριστικά, σίγουρα μία από τις πλέον ανερχόμενες παραλίες του νησιού, που έχει ένα ωραιότατο beach bar, για να αράξετε με τις ώρες. Η παραλία της Σάντα Μαρία είναι μία εκτεταμένη αμμουδιά με πεντακάθαρη θάλασσα και βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από την Νάουσα...Την προτιμούν οι surfers και μαζεύει beautiful people.


Ιστορία παλιά

Tέσσερις χιλιάδες χρόνια Ιστορίας μετρά η Πάρος. Ίωνες και Αιολείς άποικοι, Ενετοί κατακτητές, Βυζαντινοί, Πειρατές, όλοι όσοι πάτησαν τα χώματα της άφησαν το στίγμα τους, τα αρχιτεκτονήματα τους, τα σημάδια του πολιτισμού τους, σ΄ένα μοναδικό πάντρεμα από διαφορετικές κουλτούρες, οι οποίες έχουν αφομοιωθεί εξαιρετικά σε μία. Στη Νάουσα μην παραλείψετε να δείτε το ενετικό κάστρο, το οποίο διασώζεται στην ανατολική άκρη του λιμανιού και το εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο.