Η Αθήνα κατακτά τους τουρίστες από όλο τον κόσμο

protomagia-athina
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Με αύξηση 25,4% σε σχέση με πέρυσι κινήθηκε η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας στο πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς φτάνοντας το 64,1% από το 51% που ήταν πέρυσι.

Έτσι δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας -Αττικής (ΕΞΑΑ) Αλέξανδρος Βασιλικός. Τόνισε μάλιστα ότι επιτέλους σταμάτησε ο «κατήφορος» των τελευταίων πέντε χρόνων, με αποκορύφωμα το λουκέτο σε 87 ξενοδοχεία της πρωτεύουσας. Η Αθήνα πλέον πετυχαίνει νούμερα που είχε να τα καταγράψει από το 2004. Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος του προορισμού της Αθήνας είναι εμφανής και η εκτίμηση για περαιτέρω άνοδο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Βασιλικός αναφέρθηκε και στο θέμα των τιμών των ξενοδοχείων της Αθήνας, σημειώνοντας πως είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη. Φέτος, όπως εξήγησε, η μέση τιμή δωματίου στην Αθήνα είναι 77 ευρώ από 75 πέρυσι.Η Αθήνα ήταν, είναι και παραμένει η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, με βάση τα στοιχεία «benchmarking». Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού «η δεδομένη αύξηση της τουριστικής κίνησης έναντι του αντίστοιχου 5μηνου του 2013 προς την Αθήνα, που σαφώς γεννά αισιοδοξία, οφείλεται κυρίως στο ότι οι τιμές μας είναι οι χαμηλότερες της Ευρώπης- άκρως ανταγωνιστικές».