Η Ελλάδα επανακάμπτει, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα

paros
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμα της αναφέρει πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης η Ελλάδα, που χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση, επανακάμπτει και προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, σημειώνοντας μάλιστα αριθμούς ρεκόρ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως μόνο ένας στους τέσσερις Έλληνες θα μπορέσει να πάει διακοπές φέτος,  αλλά παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει πως σε μια χώρα σαν την που η οικονομία ξεκινά με τον τουρισμό - καθώς ένας στους πέντε εργαζόμενους εξαρτώνται από τον συγκεκριμένο τομέα - η άφιξη τουριστών έχει προσφέρει ανακούφιση.

Μεγάλη κερδισμένη, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα είναι η Αθήνα, η οποία μετά τα επεισόδια του 2009 που προκάλεσαν εκατομμύρια ακυρώσεις, φέτος περιμένει να δει μια αύξηση της τάξης των 750.000 στον αριθμό των αφίξεων. Ήδη 1 εκατ. τουρίστες έχουν επιλέξει την ελληνική πρωτεύουσα «ξεχειλίζοντας τα αρχαιολογικά μνημεία και τα μικρά στενά της Πλάκας κάτω από την Ακρόπολη και γεμίζοντας τα μαγαζία που πουλάνε τα αναλώσιμα όλων των κλασικών διακοπών στην Ελλάδα: σανδάλια, αγάλματα, T-shirt και τσάντες».