4 προορισμοί για να αποχαιρετίσετε τον Αύγουστο

diakopes
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Το φετινό καλοκαίρι –τυπικά- βρίσκεται μόλις ένα Σαββατοκύριακο μακριά από το τέλος του. Πού μπορείτε να το αποχαιρετήσετε πριν αρχίσουν τα πρωτοβρόχια;

Οι διακοπές των περισσοτέρων τελείωσαν, ο Αύγουστος έχει ήδη αρχίσει να μας αποχαιρέτα και η σκέψη ότι σύντομα θα ακουστεί η ευχή «καλό μας χειμώνα» σας ανατριχιάζει. Προτού, όμως, αρχίσετε να σβήνετε ημέρες από το ημερολόγιο μέχρι τις επόμενες διακοπές, έχετε μια τελευταία ευκαιρία για καλοκαιρινή απόδραση προτού ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού γίνει παρελθόν. Αρπάξτε τη και περάστε το Σαββατοκύριακο σε έναν από τους πιο κοντινούς στην Αθήνα, αλλά και πάλι πανέμορφους, καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Αίγινα: κοντινή νησιωτική ανάσα

Με διάρκεια ταξιδιού λίγο παραπάνω από μία ώρα από τον Πειραιά, η Αίγινα είναι η κύρια επιλογή αυτών που θέλουν να διατηρήσουν λίγο ακόμη τη νησιώτικη εικόνα, χωρίς να ταξιδέψουν ώρες και να ξοδέψουν πολλά στα εισιτήρια. Κάντε βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες, φάτε φρέσκο ψάρι στο χωριό Πέρδικα, κάντε τα ιαματικά σας στη Σουβάλα, γνωρίστε την τουριστική Αγία Μαρίνα, επισκεφτείτε τη διάσημη Μονή του Αγίου Νεκταρίου, βουτήξτε στην Αιγινήτισσα και περάστε απέναντι στο νησάκι Μονή, για να βρείτε αγριοκάτσικα, σκίουρους, παγώνια και να κάνετε το μπάνιο σας σε βαθιά, καθαρά νερά. Χωράει κι άλλα ένα Σαββατοκύριακο;

Κέα: Κυκλάδες σε απόσταση αναπνοής

Στο δυτικότερο νησί των Κυκλάδων, με τα γραφικά μονοπάτια, το πράσινο που τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες Κυκλάδες και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, η Κέα σας περιμένει να την εξερευνήσετε, μία ώρα και κάτι αφότου θα αναχωρήσετε από το λιμάνι του Λαυρίου. Άλλο ένα νησί που ενδείκνυται για πεζοπορία μέσα από τις 8 διαφορετικές διαδρομές του, συνολικού μήκους 36 χιλιομέτρων, η Κέα υπόσχεται να σας τονώσει καθώς την εξερευνείτε, αλλά και να σας χαλαρώσει με τα ατμοσφαιρικά της μαγαζιά για ποτό το βράδυ στην Ιουλίδα και τον Κούνδουρο και με τις παραλίες της για βουτιές σε γαλανά νερά. Κάντε μπάνιο στο Καμπί και περιμένετε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, συναντήστε κόσμο στο Γιαλισκάρι, την πιο δημοφιλή παραλία του νησιού και ανακαλύψτε τους απάνεμους κολπίσκους της, όπως το Λιπαρό, τη Συκαμιά, το Σπαθί κ.ά.

Πόρος: απόδραση στο πράσινο

Με πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα και μυρωδιά διακοπών Αργοσαρωνικού, ο Πόρος μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο το αστικό περιβάλλον και να παρατείνετε τις εικόνες των διακοπών. Σε 2 ώρες από τον Πειραιά θα αρχίσετε ήδη να αντικρίζετε τα νεοκλασικά κτίρια και το ιστορικό ρολόι στην κορυφή του λόφου, ανάμεσα σε φραγκοσυκιές και πεύκα –αξίζει τον κόπο να ανεβείτε στο σημείο αυτό και να θαυμάσετε τη θέα. Αν δεν είστε της χαλάρωσης, ο Πόρος σας δίνει την ευκαιρία να τον εξερευνήσετε μέσα από τα πευκόφυτα μονοπάτια του εξασκώντας τις δυνατότητές σας στην πεζοπορία, αλλά και να κάνετε διάφορα θαλάσσια σπορ που θα σας ανεβάσουν την αδρεναλίνη, στο Ασκέλι και το Νεώριο, όπου υπάρχουν και δύο σχολές θαλάσσιου σκι. Μην παραλείψετε να διασχίσετε το κανάλι που χωρίζει Πόρο και Γαλατά, να επισκεφτείτε το Λεμονοδάσος, να περπατήσετε στα στενά δρομάκια και την «Παλιά Χώρα» και να βουτήξετε στο Λιμανάκι της Αγάπης, είτε είστε με το ταίρι σας είτε όχι, μιας και είναι από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Χιλιαδού: για… ελεύθερες καταστάσεις

Αν ο Αύγουστος σας… «ξεζούμισε» οικονομικά ή αν το ελεύθερο κάμπινγκ αποτελεί μια από τις μεγάλες σας αγάπες, η παραλία Χιλιαδού στην Κεντρική Εύβοια υπόσχεται να σας φιλοξενήσει αυτό το διήμερο, χαρίζοντάς σας θέα στο Αιγαίο. Παλιό ορμητήριο πειρατών, η Χιλιαδού πλέον είναι must προορισμός του Σαββατοκύριακου για όσους θέλουν να περάσουν χαλαρά, ήσυχα και οικονομικά, στήνοντας σκηνή στην παραλία. Από την Αθήνα τη χωρίζουν 148 χιλιόμετρα, ενώ από τη Χαλκίδα είναι 1,5 ώρα μακριά με αρκετές στροφές από τη Στενή κι έπειτα. Στο βόρειο άκρο της παραλίας μπορείτε –αν θέλετε- να… αποχαιρετήσετε και το μαγιό σας, να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στην αναρρίχηση στα βράχια και να θαυμάσετε τον τοίχο του Ινδιάνου (στο φως του φεγγαριού μοιάζει με κεφάλι Ινδιάνου με φτερό). Στην παραλία θα βρείτε ντουζιέρες, αλλά αν το ελεύθερο κάμπινγκ δεν είναι το δυνατό σας σημείο, στην περιοχή μπορείτε να νοικιάσετε και δωμάτιο, περνώντας ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο με μπάνιο, ντόπιο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ