Το Ντουμπάι βάζει μπρος για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο

airport-dubai
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μετά το «πράσινο φως» των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο, το πρότζεκτ ξεκινάει.

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την επέκταση του Dubai World Central Al Maktoum International Airport (το δεύτερο αεροδρόμιο του εμιράτου), μετά την έγκριση των 32 δισ. δολαρίων από τον Σείχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Το νέο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τα πλάνα, θα μπορεί να φιλοξενήσει 200 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, σε πρώτη φάση, όμως, οι επιβάτες θα φτάνουν τα 120 εκατομμύρια, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενούνται 100 αεροσκάφη Airbus A380 οποιαδήποτε στιγμή. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, το οποίο είναι μέχρι στιγμής το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση, φτάνει τους 94,4 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Ο στόχος είναι η πρώτη φάση του αεροδρομίου να επιτευχθεί σε 6 με 8 χρόνια, με την προσθήκη δυο νέων διαδρόμων προσγείωσης, ενώ η τελική εγκατάσταση θα καλύπτει 56 τετραγωνικά χιλιόμετρα.