Δέκα ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές πληροφορίες που μάλλον δεν γνωρίζετε

travel-facts
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Τι κι αν δεν ταξιδεύουμε αυτό το διάστημα; Ήρθε η ώρα να επιμορφωθούμε!

1. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου είναι το First Hotel and Plaza στα Genting Highlands της Μαλαισίας, με 7.351 δωμάτια και αποτελείται από 2 πύργους με... χιλιάδες δωμάτια στον καθένα. 

2. Η Ινδονησία έχει τα περισσότερα ηφαίστεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, απαριθμώντας 130 ενεργά.

3. Υπάρχουν 17 χώρες στον κόσμο που δεν έχουν ποτάμια. Μεταξύ αυτών η Σαουδική Αραβία, οι Μαλδίβες, η Μάλτα κ.ά.

4. Όλα τα κέρματα που πετούν οι τουρίστες στο Fontana Di Trevi καθημερινά (περίπου 3 χιλιάδες ευρώ) συλλέγονται το βράδυ και δωρίζονται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Ας το ελπίσουμε.

5. Η χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο είναι η Γαλλία, με 89 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο -όταν δεν πλήττεται ο πλανήτης από πανδημία...

6. Η πιο σύντομη αεροπορική πτήση διαρκεί περίπου 2 λεπτά, πραγματοποιείται από την σκοτσέζικη αερογραμμή Loganair και πηγαίνει από το νησάκι Westray στο Papa Westray. Υποθέτουμε ότι δεν περιλαμβάνει και γεύμα.

7. Το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου βρίσκεται στο Hotel President Wilson στη Γενεύη, είναι η βασιλική σουίτα και κοστίζει 83 χιλιάδες δολάρια τη βραδιά –αν και υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης που μπορεί να ρίξει την τιμή στα 59 χιλιάδες δολάρια. 

8. Είναι παράνομο να ταΐζεις περιστέρια στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, καθώς θεωρείται ότι πολλές από τις τροφές που τους πετούν τους κάνουν κακό, συν του ότι γεννούν περισσότερες φορές το χρόνο.

9. Αν δεν θέλετε να προσβάλλετε τους σεφ στην Ελβετία, μην προσθέσετε αλάτι ή πιπέρι στο φαγητό σας, καθώς το παίρνουν προσωπικά.

10. Το 1/3 όλων των αεροδρομίων του κόσμου βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.