Πριν φύγετε για εξωτερικό τσεκάρετε αυτά τα πέντε πράγματα

balitses-aerodromio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αν ετοιμάζετε ταξιδάκι εκτός Ελλάδας για τα Χριστούγεννα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη για να μην έχετε… παρατράγουδα στο ταξίδι σας.

1) Παρακολουθείστε μην τυχόν υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην πτήση σας ή υπάρχουν προβλήματα στον τόπο προορισμού σας (π.χ. τρομοκρατικές ενέργειες, κοινωνικές εντάσεις, απεργίες στα αεροδρόμια κ.ο.κ.), προκειμένου να αλλάξετε το πρόγραμμά σας αν είναι απαραίτητο.

2) Ελέγξτε για τελευταία φορά ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, από το διαβατήριο μέχρι τα εισιτήρια, την ταυτότητά σας αν χρειαστεί κ.λπ.

3) Όπου κι αν ταξιδέψετε, έχετε κάπου εύκαιρο το τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας. Ποτέ δεν ξέρετε πού μπορεί να σας χρειαστεί.

4) Αν σκοπεύετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στον προορισμό σας, τότε μέσα στα απαραίτητα έγγραφα πρέπει να προσθέσετε και το δίπλωμα οδήγησης. Σε μερικές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να μιλήσετε με την πρεσβεία για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα έχετε πρόβλημα με το δίπλωμά σας στη χώρα που ταξιδεύετε.

5) Ενημερωθείτε για γιατρούς και νοσοκομεία στον τόπο προορισμού, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ψάχνετε πανικόβλητοι εκεί, αν τύχει και τους χρειαστείτε.