10 πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Λος Άντζελες

los-angeles
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Μακρινός, αλλά αγαπημένος προορισμός, η πόλη των Αγγέλων «κρύβει» πολλά που πρέπει να ανακαλύψετε, αν ποτέ ο δρόμος σας βγάλει στις γειτονιές του Τζόνι Ντεπ, του Μπραντ Πιτ και της Σάρον Στόουν.

Διάσημο για την κινηματογραφική κληρονομιά του, τους αστέρες του, τον ήλιο του και όνειρο των παιδικών μας χρόνων –τότε που θέλαμε να ταξιδέψουμε στο Hollywood και να δούμε όλους τους αγαπημένους μας ηθοποιούς από κοντά- το Λος Άντζελες προσφέρεται για έναν διαφορετικού είδους τουρισμό, που περιλαμβάνει από… τέρατα μέχρι celebrities και πολύ κινηματογράφο.

Κι αν ποτέ βρεθείτε προς τα εκεί, μην παραλείψετε να βάλετε στη λίστα σας τα παρακάτω 10 πράγματα που πρέπει να καταχωρηθούν στη φωτογραφική σας μνήμη.

www.universalstudioshollywood.com
1. Περάστε από τα Universal Studios

Δεν σας εγγυόμαστε ότι δεν θα φάτε πολύ χρόνο περιμένοντας σε ουρά (την οποία μπορείτε να αποφύγετε πληρώνοντας… κάτι παραπάνω), αλλά δεν θα είναι γνήσιο ταξίδι στο L.A. αν δεν περάσετε μια μέρα σε κάποιο από τα θεματικά πάρκα της πόλης. Στα Universal Studios θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε βόλτες… αδρεναλίνης, να παρακολουθήσετε διάφορα show, να δείτε κινηματογραφικά στούντιο σε λειτουργία και να βολτάρετε ανάμεσα στα καλύτερα μαγαζιά, ρεστοράν και σινεμά της πόλης στο City Walk. 

2. Δείτε αληθινά… τέρατα

Στο Μουσείο Page δεν χρειάζονται ειδικά εφέ και κινηματογραφικά τρικ. Εκεί θα δείτε πραγματικά απολιθώματα προϊστορικών όντων, συμπεριλαμβανομένων μαστοδόντων και σμιλοδόντων, τεράστιους βραδύποδες και πάνω από 1 εκατομμύριο απολιθώματα ζώων που έχουν εκλείψει.

3. Παρακολουθήστε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ

Στην πρωτεύουσα του αμερικάνικου κινηματογράφου, δεν θα ήταν δυνατό να μην αφιερώσετε χρόνο σε αυτόν. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορα φεστιβάλ, όπως το LA Film Festival, το TCM Classic Film Festival, όπου θα πάρετε μια γεύση από το κλασικό Hollywood γκλάμουρ, με μια μεγάλη γκάμα ταινιών για όλα τα γούστα. Οι ταινίες προβάλλονται στο Grauman’s Chinese Theatre και το Egyptian Theatre, τα οποία πρέπει να επισκεφτείτε ούτως ή άλλως και εκτός φεστιβάλ. Δείτε τα φεστιβάλ της πόλης εδώ http://golosangeles.about.com/od/losangelescalendar/a/FilmFestivals.htm και προγραμματίστε το ταξίδι σας αναλόγως.

4. Πηγαίνετε… παραλία

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πώς μια τόσο μεγάλη και ζωντανή πόλη έχει τόσο όμορφες παραλίες: χρυσή άμμος, ήλιος, ωκεανός. Γι’ αυτό μην ξεχάσετε το μαγιό σας και για να ζήσετε αυτό που βλέπατε πάντα στις ταινίες, κατευθυνθείτε προς τη Venice beach και νοικιάστε ποδήλατο ή… πατίνια –ή απλώς παρακολουθήστε τους άλλους να τα χρησιμοποιούν.

5. Επισκεφτείτε το ζωολογικό πάρκο

Οι Αμερικανοί ξέρουν από ζωολογικούς κήπους και το Los Angeles Zoo and Botanical Gardens δεν αποτελεί εξαίρεση. Εκεί θα δείτε 1100 περίεργα ζώα, από ελέφαντες και γορίλες μέχρι τίγρεις και δράκους του Κόμοντο σε υπέροχες εγκαταστάσεις, ενώ μια βόλτα και από το πάρκο Griffith δεν θα σας απογοητεύσει.

6. Δοκιμάστε τις γεύσεις του

Βρείτε τα πάντα, από τις κλασσικές αμερικάνικες γεύσεις μέχρι παράξενες και γευστικές επιλογές από όλο τον κόσμο στο Original Farmers Market στη Λεωφόρο Fairfax. Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται και ένα ανοιχτό εμπορικό κέντρο, το οποίο πιθανότατα θα σας παρασύρει σε κατανάλωση. Προφυλαχτείτε ή πάρτε τα μέτρα σας!

7. Ψάξτε τους celebrities

Ίσως είναι λίγο ντροπιαστικό να ψάχνετε να βρείτε κάποιο διάσημο αν έχετε ξεπεράσει την ηλικία των 25 κι αυτό, όμως, κρύβει την περιπέτειά του, ειδικά στο Λος Άντζελες όπου οι πιθανότητες να συναντήσετε ηθοποιούς που έχετε λατρέψει από παιδί είναι μεγάλη. Υπάρχουν συγκεκριμένα tour που γίνονται στην πόλη και περνούν από τα σπίτια των διασήμων –που πιθανότατα θα σας προκαλέσουν μια σχετική μελαγχολία για το δικό σας φτωχικό- τα οποία είναι και μια καλή ευκαιρία να γυρίσετε την Πόλη των Αγγέλων σταματώντας στο Rodeo Drive, το Beverly Hills και στο θρυλικό σήμα του Hollywood στους λόφους.

8. Κάντε βόλτα με το τρενάκι

Ο σιδηρόδρομος του Angel’s Flight είναι ο συντομότερος του κόσμου (περίπου 90 μέτρα) και με μόλις 50 cents μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο ιστορικό αυτό τρενάκι που πρωτολειτούργησε το 1901. Με τα πάνω του, τα κάτω του και τα απότομά του, η βόλτα αυτή αποτελεί μια πολύ δυνατή L.A. εμπειρία. Αν και το τρένο είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας και ενδέχεται αν πάτε άμεσα να μην το βρείτε ανοιχτό, αξίζει τον κόπο να περάσετε από το μέρος και να το δείτε από κοντά, αν μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο.

9. Δείτε από κοντά ένα κινηματογραφικό στούντιο

Οκ, περάσατε κι από τα Universal, αλλά αν θέλετε να νιώσετε πραγματικά πως βρίσκεστε σε ταινία, κάντε την Warner Brothers VIP Studio Tour. Εκεί θα δείτε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο, σκηνικά, δράση και θα πάρετε μια ιδέα πώς δουλεύει το Hollywood.

10. Εξερευνήστε την Chinatown

Η νέα Chinatown ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1938 στο κεντρικό Λος Άντζελες (η παλιά αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά τελικά γκρεμίστηκε για το Los Angeles Union Station, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Λος Άνζτελες) και αποτελεί ένα συναρπαστικό μέρος για εξερεύνηση. Με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, bazaar, γκαλερί avant-garde καλλιτεχνών και φυσικά πολύ… φαγητό, η Chinatown πρέπει να έχει οπωσδήποτε ένα «τικ» δίπλα της στη λίστα σας.