Γνωρίστε 10 από τις λιγότερο τουριστικές χώρες του κόσμου

guyana-main
ΤΡΙΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Από τη μία η Γαλλία ανακηρύσσεται η χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο, από την άλλη χώρες όλων των ηπείρων μετράνε μερικές χιλιάδες τουρίστες ανά έτος, με βάση τα στοιχεία του World Tourism Organization report για το 2013.

Ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, που είναι η Γαλλία, προσέλκυσε σχεδόν 85 εκατομμύρια ξένους τουρίστες για το 2013 και «στρογγυλοκάθισε» πρώτη στη λίστα των πιο δημοφιλών χωρών.

Κατεβαίνοντας, όμως, στη λίστα, συναντάμε πολλές χώρες, σε όλες τις ηπείρους, που οι τουρίστες δεν τις πλησιάζουν εύκολα, με κάποιες να συγκεντρώνουν μόλις μερικές χιλιάδες επισκεπτών ανά έτος.

Αν δεν σας αρέσουν τα συνηθισμένα ταξίδια και ο πολύς ο κόσμος, τότε διαλέξτε μια από τις παρακάτω χώρες και κλείστε εισιτήρια. Το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε εύκολα.

www.wikipedia.com
Νότια Αμερική: Guyana, 177 χιλιάδες τουρίστες
Μια από τις λίγες χώρες της Καραϊβικής που δεν είναι νησί, η γνωστή για τα παρθένα δάση της, την πολιτική της αστάθεια και την ταλαιπωρημένη πρωτεύουσά της (Georgetown), Guyana, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από την κοντινή της Βραζιλία, η οποία συγκέντρωσε 5,7 εκατομμύρια τουρίστες το 2012.

Βόρεια Ευρώπη: Ισλανδία, 808 χιλιάδες τουρίστες
Η χώρα του πάγου και της φωτιάς συγκεντρώνει τους λιγότερους τουρίστες για τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, παρ’ όλο που τα αρκτικά φώτα κατάφεραν να προσελκύσουν το μεγαλύτερο αριθμό Βρετανών τουριστών που έχουν προσελκύσει ποτέ,τη χρονιά που πέρασε.

www.wikipedia.com
Δυτική Ευρώπη: Λιχτενστάιν, 62 χιλιάδες τουρίστες
Μια από τις πιο μικρές και τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, φαίνεται πως δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη από τουρίστες. Το Λιχτενστάιν συγκεντρώνει λιγότερο από το 1% των τουριστών της Γαλλίας, που είναι και η πιο δημοφιλής χώρα της περιοχής.  

www.wikipedia.com
Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: Δημοκρατία της Μολδαβίας, 96 χιλιάδες τουρίστες
Με το αρκετά διαφορετικό τοπίο της και τα μοναδικά γεωλογικά μνημεία της, η Μολδαβία μάλλον δεν τα καταφέρνει να μετρήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό τουριστών. Αν θέλετε να την ανακαλύψετε, ξεκινήστε από το site της www.moldova.md

www.wikipedia.com
Αφρική: Σιέρα Λεόνε, 81 χιλιάδες τουρίστες
Παρ’ όλο που είναι αρκετές ακόμη χώρες της Αφρικής για τις οποίες δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, η Σιέρα Λεόνε με 81 χιλιάδες τουρίστες το έτος, δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλά.

www.wikipedia.com
Κεντρική Αμερική: Belize, 294 χιλιάδες τουρίστες
Αν και πολλοί διάσημοι έχουν περάσει τις διακοπές τους εκεί, συμπεριλαμβανομένης της Μαντόνα, του Ρίνγκο Σταρ, του Χάρισον Φορντ και της Σίντι Λόπερ, με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα να έχει μάλιστα ανοίξει ένα πολυτελές resort, το Blancaneaux Lodge, από τη δεκαετία του ’90, το Belize συνεχίζει να μην τα πηγαίνει καλά με τον τουρισμό.

www.wikipedia.com
Καραϊβική: Montserrat, 7 χιλιάδες τουρίστες 
Ένας δημοσιογράφος της Telegraph περιέγραψε το Montserrat ως ένα «καταπιεσμένα όμορφο νησί» στις Βρετανικές Δυτικές Ινδίες. Έχει επηρεαστεί αρνητικά, όμως, από το ηφαίστειο Soufrière Hills το οποίο έγινε  ενεργό το 1995, κάτι το οποίο ενδεχομένως να του έχει κοστίσει τον τουρισμό του σήμερα.

www.wikipedia.com
Βορειοανατολική Ασία: Μογγολία, 476 χιλιάδες τουρίστες
Απέραντες εκτάσεις, άγρια φύση, οι πιο δύσκολες ιπποδρομίες του κόσμου, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της μακρινής Μογγολίας, η οποία συγκεντρώνει λιγότερους τουρίστες από τις γειτονικές της χώρες (τους περισσότερους συγκεντρώνει η Κίνα που φτάνει τα σχεδόν 56 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως). Αν, όμως, σας αρέσει η ιδέα ενός ταξιδιού προς τα εκεί, στο www.visitmongolia.com θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Νοτιοανατολική Ασία: East Timor, 78 χιλιάδες τουρίστες
Η πιο καινούργια χώρα της περιοχής, η οποία έγινε επίσημη χώρα τον 21ο αιώνα, είναι επίσης και η λιγότερο δημοφιλής τουριστικά. Ο λόγος είναι προφανώς το ότι ακόμη ταλαιπωρείται από τη φτώχεια και την αστάθεια, κάτι που απωθεί τον κόσμο, παρά τα όμορφα μέρη της. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η Ταϊλάνδη που έφτασε τα 26,5 εκατομμύρια τουρίστες το 2013.

www.wikipedia.com
Ωκεανία: Τουβαλού, 1000 τουρίστες
Η μεγαλύτερη έκταση της χώρας είναι δύσκολη στην πρόσβαση και απαιτεί αρκετές πτήσεις για να φτάσει κάποιος. Θεωρείται η λιγότερο τουριστική χώρα του κόσμου, παρ’ όλο που εκτός του ότι είναι όμορφη, την επισκέφτηκε ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge (πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον) την περασμένη χρονιά.