Ένα ξενοδοχείο-θαύμα αρχιτεκτονικής ανοίγει στην Κίνα

ksenodoxeio-kempisnki
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Τα νέα ξενοδοχεία στην Κίνα δίνουν και παίρνουν και τον άλλο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το Sunrise Kempinski Hotel στο Πεκίνο, το οποίο θα συζητηθεί πολύ.

Στα μέσα Νοεμβρίου πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του το Sunrise Kempinski Hotel στο Πεκίνο, ένα ξενοδοχείο που δεν μοιάζει με αυτά που έχουμε ξαναδεί. Με 97 μέτρα ύψος, 21 ορόφους και 306 δωμάτια και σουίτες, το Sunrise Kempinski σχεδιάστηκε από την Shanghai Huadu Architect Design Co. και βρίσκεται στη λίμνη Yanqi, περίπου 60 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πεκίνου.

Το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο, χρειάστηκε 24 μήνες και 9.300 εργάτες για να ολοκληρωθεί κι ενώ η λέξη «παραδοσιακό» απέχει κατά πολύ από αυτό, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κινέζικα στοιχεία και συμβολισμοί διάσπαρτα.

Ένα από αυτά είναι ότι σχεδιάστηκε να μοιάζει με ανατέλλοντα ήλιο, συμβολίζοντας την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας, ενώ η είσοδός του μοιάζει με στόμα ψαριού, συμβολίζοντας την ευημερία.

Kempinski.com

Εκτείνεται σε 18.075 τετραγωνικά μέτρα και για την εξωτερική επιφάνειά του χρειάστηκαν περισσότερα από 10 χιλιάδες ταμπλό τζαμιού. Τα τζάμια, μάλιστα, τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε η κορυφή του κτιρίου να αντανακλά το χρώμα του ουρανού, το μεσαίο μέρος του το βουνό Yanshan και το κάτω μέρος τη λίμνη. Το βράδυ το ξενοδοχείο φωτίζεται από LED.

Στην ομάδα σχεδιαστών συμμετείχαν ειδικοί απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να υπάρχει κριτική σκέψη και άποψη ανθρώπων και εκτός Κίνας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Zhang Hai Ao, ενώ ο εσωτερικός χώρος σχεδιάστηκε την DiLeonardo Design που έχει την έδρα της στις Η.Π.Α.

Εκτός του κεντρικού ξενοδοχείου, υπάρχουν ακόμη 111 δωμάτια στο Yanqi Hotel και 178 διασκορπισμένα σε 12 ξενοδοχεία σε ένα κοντινό, ιδιωτικό νησί, ενώ το ίδιο το ξενοδοχείο διαθέτει 14 εστιατόρια και bar, 2 spa, ιδιωτική μαρίνα, παγόδα, χώρους δραστηριοτήτων και fitness, όπως επίσης και kids club. Κι όλα αυτά απλώνονται σε… 14 χιλιόμετρα!