Υπέρβαρη βαλίτσα; Καιρός για «δίαιτα»!

yperbari-balitsa-kairos-gia-diaita

ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Σας αποκάλεσαν κατά πρόσωπο υπέρβαρο. Και θυμώσατε με το δίκιο σας. Όμως, δεν αναφέρονταν στα κιλά σας αλλά στο βάρος της βαλίτσας που θα σας συνοδεύσει στο ταξίδι σας. Και όλα αυτά χωρίς να την έχετε φορτώσει με τις αγορές που θα κάνετε από το εξωτερικό...Διαβάστε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για αποτελεσματικό αδυνάτισμα-της βαλίτσας φυσικά!

Σας αποκάλεσαν κατά πρόσωπο υπέρβαρο. Και θυμώσατε με το δίκιο σας. Όμως, δεν αναφέρονταν στα κιλά σας αλλά στο βάρος της βαλίτσας που θα σας συνοδεύσει στο ταξίδι σας. Και όλα αυτά χωρίς να την έχετε φορτώσει με τις αγορές που θα κάνετε από το εξωτερικό… Διαβάστε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για αποτελεσματικό αδυνάτισμα-της βαλίτσας φυσικά!

Πάλι αυτό το βλέμμα οίκτου από τη συνοδό εδάφους που «ζυγίζει» τη βαλίτσα σας. Και πάλι η γνωστή σας πλέον φράση: «Λυπάμαι, αλλά η βαλίτσα σας είναι υπέρβαρη-θα πρέπει να πληρώσετε τα εξτρά κιλά» … Για να μην ξανακούσετε λοιπόν μία από τα ίδια, λάβετε από πριν τα μέτρα σας και… αδυνατίστε τη βαλίτσα σας εύκολα και γρήγορα.

Τέλος στο σαμπουάν-γίγας

Εκτός ελαχίστων και θλιβερών πλέον περιπτώσεων, όλα τα ξενοδοχεία σας παρέχουν ένα πλήρες σετ περιποίησης (σαμπουάν, αφρόλουτρο κ.λπ) για τις καθημερινές ανάγκες. Αποχωριστείτε λοιπόν τις… οικογενειακές συσκευασίες σαμπουάν που κουβαλάτε κάθε φορά και μειώστε κατά πολύ το βάρος της βαλίτσας.

Tip: Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα του ξενοδοχείου, μια καλή λύση είναι τα δείγματα από σαμπουάν και αφρόλουτρα που θα βρείτε στα περιοδικά. Είναι επίπεδα, αεροστεγώς κλεισμένα και μεταφέρονται πανεύκολα καθώς δεν πιάνουν καθόλου χώρο. Εναλλακτικά, σε όλα τα μεγάλα supermarkets θα βρείτε προϊόντα προσωπικής περιποίησης σε συσκευασία ταξιδιού.

Πρόγραμμα και στα ρούχα

Τις περισσότερες φορές στα ταξίδια μας κουβαλάμε πολλά ρούχα (σε περίπτωση που βρέξει-κάνει κρύο-έχει ήλιο…) και συχνά δεν προλαβαίνουμε να τα φορέσουμε καν. Φτιάξτε μια λίστα με τα απαραίτητα και αφήστε τη μισή ντουλάπα πίσω στο σπίτι…

Tip: Πριν φτιάξετε την βαλίτσα σας συμβουλευτείτε στο Internet το πάντα ενημερωμένο www.weather.com που θα σας δώσει ακριβή μετεωρολογική πρόβλεψη για τον τόπο προορισμού σας. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να πάρετε μαζί πουλόβερ και T-shirt για κάθε ενδεχόμενο και η βαλίτσα σας, θα σας ευγνωμονεί.

Προνοήστε για το ταξίδι της επιστροφής

Πάντα στο ταξίδι της επιστροφής, οι βαλίτσες μας παχαίνουν! Τα ψώνια που ενδεχομένως θα κάνουμε σε μια ξένη χώρα και ο βιαστικός τρόπος που θα τοποθετήσουμε τα ρούχα μας, αποτελούν τους βασικότερους λόγους για τα περιττά κιλάκια των αποσκευών μας.

Tip: Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, φροντίστε να πάρετε μαζί σας και ένα άδειο σακίδιο ή σακ βουαγιάζ, το οποίο και θα γεμίσετε με τα επιπλέον πράγματα που φέρνετε μαζί σας. Είναι προτιμότερο να δώσετε για check in δύο ελαφριές αποσκευές από μία υπέρβαρη.

Επιλέξτε σωστές αποσκευές

Οι σύγχρονες βαλίτσες, είναι κατασκευασμένες από ελαφριά αλλά ιδιαίτερα ανθεκτικά υλικά. Υπάρχουν ωστόσο, και άλλες παλιότερες που ζυγίζουν –ακόμη και άδειες- αρκετά κιλά.

Tip: Αντικαταστήστε τις παλιότερες αποσκευές σας με νέες, ελαφριές βαλίτσες, που όχι μόνο θα ρίξουν το δείκτη της ζυγαριάς στο check –in αλλά και θα σας διευκολύνουν στη μεταφορά μέσα και έξω από το αεροδρόμιο.