9 από τα πιο… μαγικά μέρη του πλανήτη

salar-de-uuyuni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από μια λίμνη που μοιάζει με μιλκσέικ βατόμουρο μέχρι τη γη των νεράιδων, στον κόσμο υπάρχουν μέρη που μπορούν να μας μαγέψουν ακόμη και από μια φωτογραφία ή περιγραφή.

Μαγικά, μυστηριώδη, εξωπραγματικά ή απλώς υπέροχα, 9 μέρη του πλανήτη, όπως τα συγκέντρωσε το skyscanner.com, μπορούν να κάνουν την κάτω γνάθο μας να πέσει ελαφρώς από τη διαφορετικότητα και την ομορφιά τους.

Salar de Uyuni, Βολιβία
Ξέρατε ότι η Salar de Uyuni στη Βολιβία είναι η μεγαλύτερη έρημος από αλάτι στον κόσμο; Πιθανότατα όχι, αφού έχουμε συνδέσει την έρημο, με την άμμο. Κι όμως! Περίεργο ε;

Λίμνη Retba, Σενεγάλη
Η συγκεκριμένη λίμνη έχει ένα χρώμα ανάμεσα σε ροζ και πορτοκαλί, που πολλοί το παρομοιάζουν με μιλκσέικ βατόμουρο. Από κοντά, βέβαια, δεν είναι τόσο έντονο, ενώ το νερό της Retba δεν είναι πόσιμο σε καμία περίπτωση. Η ιδιαίτερη αυτή απόχρωσή της οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο φύκι που παράγει κόκκινο χρώμα σαν αντίδραση στην υψηλή αλμυρότητα της λίμνης, η οποία παρομοιάζεται με τη Νεκρά Θάλασσα όσον αφορά τα επίπεδα αλατιού.

www.wikipedia.com / Marcok
Trulli, Ιταλία
Ναι, είναι αληθινά και ζει πράγματι κόσμος –και όχι Χόμπιτ- σε αυτά τα παραμυθένια σπίτια (trulli) με την κωνική σκεπή. Βρίσκονται στην κοιλάδα Itria στη Νότια Ιταλία και οι ρίζες τους πάνε πίσω στο 1500, ενώ η διακόσμησή τους περιλαμβάνει περίεργα, χριστιανικά και μη, σύμβολα.  

www.wikipedia.com
Μαγεμένη πόλη, Cuenca, Ισπανία
Στην κεντρική Ισπανία, στην πόλη Cuenca, τα κρεμαστά σπίτια αποτελούν ένα πολύ ιδιαίτερο και διάσημο θέαμα. Αφού, όμως, θαυμάσετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, σας περιμένουν κάποιοι περίεργοι σχηματισμοί βράχων που κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται πώς δημιουργήθηκαν. Μοιάζουν με τεράστια μανιτάρια που τα τοποθέτησε εκεί κάποιος δημιουργικός θεός της ψυχεδέλειας, στην πραγματικότητα, όμως, ο σχηματισμός τους οφείλεται στη διάβρωση. Βαρετή εξήγηση, καθόλου βαρετό το θέαμα.

www.wikipedia.com
To Sua Ocean Trench, Σαμόα
Η παραδεισένια αυτή φυσική πισίνα είναι ένα άνοιγμα, μια τρύπα (κυκλοφορεί και με το κάπως άκομψο όνομα «μεγάλη τρύπα») με νερό, στο νησί Upolu στη Σαμόα. Οι μαρτυρίες λένε ότι είναι από τα πιο υπέροχα μέρη για να κολυμπήσει κάποιος, με τους λιγότερο τολμηρούς να κατεβαίνουν από τη σκάλα και τους πιο θαρραλέους να βουτάνε από ψηλά.

Το τούνελ της αγάπης, Klevan, Ουκρανία
Αρπάξτε το έτερον ήμισυ και κάντε ένα ταξιδάκι μέχρι το τούνελ της αγάπης στην Ουκρανία, όπου ο θρύλος λέει ότι αν κάποιος κάνει μια πραγματική και ειλικρινή ευχή εκεί, θα πραγματοποιηθεί. Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται λίγο τρομακτικό, ειδικά αργά το βράδυ, αλλά την ημέρα είναι πανέμορφο, φυσικά σχηματισμένο και από αυτό περνάει 3 φορές την ημέρα το τρένο για να μεταφέρει ξύλα σε ένα κοντινό εργοστάσιο –γι’ αυτό προσέξτε μην παρασυρθείτε από τη στιγμή και ξεχαστείτε.

www.wikipedia.com / moondigger
Φαράγγι της Αντιλόπης, Αριζόνα, Η.Π.Α.
Η Μητέρα Φύση φαίνεται πως έβαλε τα δυνατά της όταν δημιούργησε το Φαράγγι της Αντιλόπης, αγαπημένο… screensaver αρκετών χρηστών υπολογιστών. Οι γεωλόγοι το ονομάζουν «φαράγγι-σχισμή», ένα στενό πέρασμα σμιλεμένο από νερό και λάσπη. Το φυσικό φως και ο ιδιαίτερος σχηματισμός του το κάνει να βγαίνει πάντα… καλό στις φωτογραφίες, ενώ στην πραγματικότητα, κόβει την ανάσα.

http://musacancun.org
MUSA, Υποβρύχιο Μουσείο Τέχνης, Cancun, Μεξικό
Ένα πραγματικά μαγικό και ασυνήθιστο μουσείο βρίσκεται στο Cancun του Μεξικού, το οποίο έχει στόχο να προστατέψει τους κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής, με… στυλ. Υποβρυχίως βρίσκονται περισσότερα από 400 έργα τέχνης του άγγλου γλύπτη Jason Taylor deCaires, τα οποία είναι τοποθετημένα ανάμεσα στα ψάρια και τα θαλάσσια φυτά.  

Η κοιλάδα των νεραϊδών, Σκωτία
Η εν λόγω κοιλάδα (Fairy Glen) στο νησάκι Skye της Σκωτίας αποτελεί ένα πολύ παράξενο μέρος. Δεν κατοικείται στην πραγματικότητα από… νεράιδες, αλλά όσο περισσότερο προχωράει κάποιος σε αυτήν, τόσο πιο έντονα δίνει την αίσθηση ότι αποτελεί ένα κόσμο μικροσκοπικών και μαγικών όντων.