Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να «κλείσετε» τα χειμερινά σας ταξίδια;

eisitiria-taksidi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Λαμβάνοντας υπόψη τις δημοφιλείς αναζητήσεις για χειμερινούς προορισμούς από τις μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο, το skyscanner δίνει τα αποτελέσματα για το πότε είναι καλύτερα να «κλείσουμε» εισιτήρια.

Με βάση τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο από κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και από τις διάφορες μεγαλουπόλεις του κόσμου, βρέθηκε ότι 6 πόλεις είναι αυτές που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών για χειμερινές διακοπές. Κι αυτές είναι η Μπανγκόκ, η Γενεύη, το Βερολίνο, το Μαϊάμι, το Σίδνεϊ και το Χονγκ-Κονγκ.

Η αύξηση στις αναζητήσεις για τα εν λόγω μέρη παρουσιάζεται από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο και μετά από λεπτομερή ανάλυση του skyscanner για τους δημοφιλείς προορισμούς, η στιγμή που πρέπει να κλείσετε εισιτήρια για να πετύχετε καλύτερες τιμές είναι:

-3 εβδομάδες πριν για την Μπανγκόκ
-3 εβδομάδες πριν για τη Γενεύη
-5 εβδομάδες πριν για το Βερολίνο
-5 εβδομάδες πριν για το Μαϊάμι
-6 εβδομάδες πριν για το Σίδνεϊ
-8 εβδομάδες πριν για το Χονγκ Κονγκ

To skyscanner, μάλιστα, πραγματοποίησε ανάλογη μελέτη στην αρχή του χρόνου και για τους δημοφιλείς θερινούς προορισμούς, μέσα στους οποίους βρίσκεται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία, η οποία κατέληγε ότι τις πιο φθηνές τιμές τις πετυχαίνουμε «κλείνοντας» τα εισιτήριά μας 5 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Αυτό, όμως, φαίνεται πως διαφέρει αρκετά ανάλογα με τον προορισμό.