Τα πέντε χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν σε ένα ταξίδι

taksidiotis-taksidi
ΤΡΙΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Από το να ακυρωθεί η πτήση τελευταία στιγμή, μέχρι να μην βρίσκει την κράτησή μας το ξενοδοχείο, υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να ευχόμαστε να μη συμβούν στο ταξίδι μας. Μακριά από εμάς!

Φτάνετε στο αεροδρόμιο με την ψυχή στο στόμα για να μάθετε ότι η πτήση σας αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας ή καθώς ξεφορτώνετε τα πράγματά σας στο ξενοδοχείο, η ρεσεψιονίστ σας ενημερώνει ότι δεν βρίσκει καταχωρημένη την κράτησή σας. Σίγουρα και οι δυο περιπτώσεις κατατάσσονται στα κακά σενάρια ενός ταξιδιού, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν θα θέλατε να σας συμβούν σε καμία περίπτωση.

1. Μπλεξίματα με την αστυνομία
Συνήθως το «ακολουθήστε μας, παρακαλώ» από όργανα της αστυνομίας δεν έχει ευτυχή κατάληξη και αν ακούσετε κάτι τέτοιο στο αεροδρόμιο, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας, με τις αποσκευές σας ή με τη φωτογραφία των ταξιδιωτικών σας εγγράφων, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα κατάστασή σας, κινώντας υποψίες. Εκτός κι αν είστε ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

2. Ανακαίνιση ξενοδοχείου
Μετά από ώρες ερευνών προκειμένου να βρείτε το πιο ήσυχο ξενοδοχείο στον προορισμό που επισκέπτεστε, φτάνετε. Αυτό που συναντάτε, όμως, δεν είναι το πιο ήσυχο ξενοδοχείο, αλλά ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται εν μέσω επισκευών, με το τρυπάνι σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

3. Καρεκλοπόδαρα
Εκτός κι αν έχετε επισκεφτεί το Λονδίνο, οπότε ξέρετε τι σας περιμένει, σε άλλες περιπτώσεις η βροχή είναι πάντα ανεπιθύμητη σε ένα ταξίδι. Ειδικά όταν συνοδεύεται από τη φράση των ντόπιων «Συνήθως δεν βρέχει ποτέ, αλλά τις τελευταίες μέρες έχει ρίξει την περισσότερη βροχή που έχουμε δει τα τελευταία 5 χρόνια».

4. Αχ εκείνες οι σαρδέλες…
Μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα, επισκέπτεστε το εστιατόριο του ξενοδοχείου, αλλά το βρίσκετε κλειστό. Επιμένοντας να μάθετε το λόγο, ενημερώνεστε ότι υπήρξαν κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από την προηγούμενη ημέρα και έπρεπε να κλείσει. Κι εσείς τρώγατε σε αυτό αμέριμνοι χθες το βράδυ εκείνες τις σαρδέλες…

5. Εδώ οι βαλίτσες, εκεί οι βαλίτσες, πού είναι οι βαλίτσες;
«Σας ζητάμε συγγνώμη, αλλά οι βαλίτσες σας βρίσκονται ακόμη στο Λονδίνο» δεν είναι και η πιο αισιόδοξη πληροφορία όταν εσείς βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι ζωής. Το καλό είναι ότι καταφέρατε να φτάσετε. Το κακό είναι ότι θα είστε με το ίδιο εσώρουχο για τις 2 επόμενες ημέρες.