10 ταξιδιωτικά… κλισέ που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε και να κάνετε

bungee-jumping-nea-zilandia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από ρομαντικές βόλτες σε γόνδολες της Βενετίας μέχρι bungee jumping, κολύμπι με… καρχαρίες και επίσκεψη στους διάσημους καταρράκτες του Νιαγάρα, σας παρουσιάζουμε 10 αξιοθέατα, μέρη και δραστηριότητες που είναι μεν… κλισέ, αλλά πρέπει να μπουν στη λίστα σας.

Ανάμεσα στις ηπείρους της γης και τα πανέμορφα μέρη της, οι ταξιδιωτικές μας επιλογές μοιάζουν απεριόριστες. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχουν κάποιες κλισέ τοποθεσίες και δραστηριότητες που αφενός το ότι είναι κλισέ δεν τις κάνει λιγότερο συναρπαστικές και αφετέρου είναι τόσο καθιερωμένες, που δεν γίνεται να μην έχουν «τικ» πλάι τους στην ταξιδιωτική μας λίστα.

Ας δούμε 10 από αυτές κι ας διαπιστώσουμε πόσο κλισέ –ή όχι- είμαστε στις ταξιδιωτικές μας προτιμήσεις.

Bungee Jumping στη Νέα Ζηλανδία
Το Queenstown της Ν. Ζηλανδίας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου για extreme sports και κάθε αθλητικός ταξιδιώτης που ζει τη ζωή στα άκρα, περνάει από εκεί μια φορά στη ζωή του. Το bungee jumping είναι μια μόνο από τις extreme δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε εκεί, ανάμεσα σε βόλτες με σκάφη σε υψηλές ταχύτητες ή πέσιμο από λόφο καθισμένοι σε μια… καρέκλα κ.ά.

Κολύμπι με… καρχαρίες στη Νότια Αφρική
Εντάξει, αυτό ίσως δεν είναι και τόσο κλισέ για τους περισσότερους καθημερινούς ανθρώπους που το πιο extreme πράγμα που έχουν πάθει είναι να κλειστούν στο ασανσέρ, αλλά για τους πιο δραστήριους, εντάσσεται μέσα στα μελλοντικά σχέδια. Στη Νότια Αφρική, όπως και στην Καραϊβική, πραγματοποιούνται ανάλογες δραστηριότητες όπου ο ενδιαφερόμενος βυθίζεται στη θάλασσα ασφαλής μέσα σε ένα κλουβί και βλέπει τους καρχαρίες… απ’ την καλή.

Ταξίδι του μέλιτος στις Μαλδίβες
Περίπου το 99,9% των νεόνυμφων του δυτικού κόσμου έχουν περάσει το «μήνα» του μέλιτος σε κάποιο εξωτικό μέρος, με τις Μαλδίβες να αποτελούν τον πιο δημοφιλή προορισμό. Κανείς τους δεν παραπονέθηκε ποτέ ότι δεν πέρασε ωραία.

Munro-bagging στη Σκωτία
Για όσους δεν το γνωρίζουν, Munro-bagging είναι η προσπάθεια αναρρίχησης σε όσο περισσότερα βουνά της Σκωτίας είναι δυνατόν, άνω των 900 μέτρων. Κι επειδή υπάρχουν 282 βουνά οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να ξεκινήσουν άμεσα. Εναλλακτικά, υπάρχει και το Marilyn-bagging όπου πραγματοποιείται το ίδιο αλλά σε λόφους τουλάχιστον 150 μέτρων. Κι απ’ αυτούς υπάρχουν 1217…

Βαρκάδα σε γόνδολα στη Βενετία
Κανάλια, γεφυράκια, γόνδολες, πανσέληνος, χαμογελαστοί περαστικοί, “O Sole Mio”… Όλα αυτά, φυσικά, ανταποκρίνονται στη Βενετία και σε… ζευγαρωτές διακοπές γεμάτες ρομάντζο, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται από τα ζευγάρια, μετά το ταξίδι του μέλιτος στις Μαλδίβες.

Ice skating στη Νέα Υόρκη
Μετά την πρόταση γάμου στο Central Park, η αμέσως επόμενη κλισέ δραστηριότητα στο ίδιο μέρος είναι το πατινάζ στον πάγο, όπου ευτυχισμένα ζευγάρια πιασμένα χέρι-χέρι κάνουν τη βόλτα τους. Τελικά τα ζευγάρια πρωταγωνιστούν σε πολλά κλισέ…

Ταξίδι στους καταρράκτες του Νιαγάρα
Οι πιο διάσημοι καταρράκτες του κόσμου δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα των κλισέ, αφού επισκέπτες από όλο τον κόσμο συρρέουν κάθε χρόνο στα σύνορα μεταξύ της Καναδικής επαρχίας του Οντάριο και της Αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Σαφάρι στην Αφρική
Το πιο κλισέ των κλισέ είναι ίσως τουρίστες μέσα σε ένα τζιπ στα άδυτα της ζούγκλας, να βγάζουν φωτογραφίες τα άγρια ζώα της Αφρικής.

Διαμονή σε ξενοδοχείων 7 αστέρων στο Ντουμπάι
Κάποιοι ανταλλάζουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία με… επτάστερα και κατευθύνονται προς το Ντουμπάι, για μια ζωή μέσα στη χλιδή. Αυτοί οι κάποιοι, βέβαια, δεν βρίσκονται εύκολα ανάμεσά μας, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί κλισέ… πλουσίων και διασημοτήτων.

Παρακολούθηση των αρκτικών φώτων στη Σκανδιναβία
Μια από τις ταξιδιωτικές τάσεις είναι και οι προορισμοί απ’ όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει το Βόρειο Σέλας. Παρ’ όλ’ αυτά δεν είναι το μοναδικό φυσικό φαινόμενο που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ταξίδι. Διαβάστε εδώ για 6 ακόμη φυσικά φαινόμενα και πού μπορείτε να τα παρακολουθήσετε.