Αυτά τα πέντε μέρη μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένα από το μέλλον

palm-island-dubai
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2017

Αν έχετε μια φουτουριστική τάση κι αν σας ελκύει πιο πολύ το μέλλον από το παρελθόν, τότε οι παρακάτω πόλεις θα σας δώσουν αυτό που ζητάτε.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ο Marty McFly και ο Dr. Emmett Brown από την ταινία «Επιστροφή στο μέλλον» θα περνούσαν μια χαρά στο Ντουμπάι, με τα κτίρια και την αρχιτεκτονική του να μοιάζει βγαλμένη από δεκαετίες που ακόμη δεν έχουν φτάσει. Πύργοι, μεταλλικά καΐκια, τεχνητό αρχιπέλαγος σε σχήμα φοίνικα και ό,τι άλλο μπορεί –ή δεν μπορεί- να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, απαρτίζουν μια σύγχρονη, εντυπωσιακή πόλη. Σε 3 χρόνια, μάλιστα, που θα φιλοξενήσει και το Expo 2020, όσοι το επισκεφτούν θα γίνουν μάρτυρες μεγάλης καινοτομίας.

www.wikipedia.com
Τόκιο, Ιαπωνία
Το Τόκιο θεωρούνταν πάντα μια πόλη όπου η τέχνη κυριαρχεί, από τα εστιατόριά του (συγκεντρώνει πιο πολλά αστέρια Michelin από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο μαζί), μέχρι τις… τουαλέτες του (καπάκια που σηκώνονται μόνα τους και θερμαινόμενα καθίσματα). Αν θέλετε να ταξιδέψετε, υπερσύγχρονα τρένα που ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα σας πάνε εκτός πρωτεύουσας. Αν διψάτε, μηχανήματα μαντεύουν το ποτό που επιθυμείτε πριν εσείς το επιλέξετε, μέσω αισθητήρων που μετρούν τον καιρό και την εμφάνισή σας. Στην περίπτωση, όμως, της τεράστιας Πυραμίδας Shimizu που επρόκειτο να κατασκευαστεί, ξεπερνώντας 14 φορές την Πυραμίδα του Χέοπα, τα πλάνα έχουν αναβληθεί για το... 2030 (με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης τα... 93 χρόνια), καθώς η τεχνολογία φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά μπροστά για τους Γιαπωνέζους και δεν υπάρχουν τόσο δυνατά κατασκευαστικά υλικά όσο αυτά που απαιτεί το έργο.

www.wikipedia.com / Gaelen Marsden
Σταθμός McMurdo, Νησί Ross, Ανταρκτική
Το θέαμα εδώ θα μπορούσε να είναι μια απεικόνιση του πως θα ήταν μια ανθρώπινη αποικία σε άλλον πλανήτη: χαμηλά, διάσπαρτα κτίρια, τεράστιες, κυκλικές δεξαμενές καυσίμων, άγονα βουνά. Όλα αυτά βρίσκονται στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ερευνών της Ανταρκτικής και οι κάτοικοι της περιοχής είναι… πιγκουίνοι, στερκοραριίδες και επιστήμονες που ερευνούν τον πλανήτη μας. Ο σταθμός είναι αυτόνομος, με εστιατόρια, γυμναστήρια, νοσοκομείο, εκκλησία κ.ο.κ., όπως ακριβώς θα ήταν μια αποικία σε έναν άλλο πλανήτη.

www.wikipedia.com / Arild Vågen
Hammarby Sjöstad, Στοκχόλμη, Σουηδία
Χτίστηκε ως «ολυμπιακό χωριό» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που τελικά έγιναν στην Ελλάδα, αλλά σήμερα αποτελεί μια οικολογική πόλη έξω από τη Στοκχόλμη που αποτελεί πρότυπο. Σκεφτείτε ότι το νερό ζεσταίνεται κατά το ήμισυ χάρη σε φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ σε κάθε κτίριο υπάρχει δωμάτιο ανακύκλωσης. Μέσα σε όλα, παίζει και η αισθητική εξίσου σημαντικό ρόλο, με τις λίμνες τα κανάλια, τα πάρκα και την πλήρη απουσία φανταχτερών κατασκευών.

New Songdo City, Incheon, Νότια Κορέα
Πάρτε μια δόση από την Όπερα του Σίδνεϊ, κάτι από τη Βενετία, λίγο από το Central Park της Νέας Υόρκης και το αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει και πολύ από το New Songdo στη Νότια Κορέα. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη με καινοτόμα αρχιτεκτονική, γεμάτη με κανάλια και μέρη με πράσινο που καλύπτουν το 40%, ενώ έχουν χτιστεί πολλά διαμερίσματα, συνεδριακό κέντρο και η πόλη δείχνει να είναι… πολύ μπροστά. 

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης