Queens: η επόμενη… hip περιοχή της Νέας Υόρκης

queens
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το μεγαλύτερο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, το Queens, έχει αρχίσει να «ανεβαίνει» πολύ κι αν ποτέ βρεθείτε στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε.

Το Lonely Planet συνέταξε μια λίστα με τους καλύτερους προορισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε και στην πρώτη θέση «στρογγυλοκάθεται» το Queens της Νέας Υόρκης. 

Με μικροζυθοποιία, νέα ξενοδοχεία μπουτίκ, ακτή που κερδίζει τον κόσμο στο Rockaway, καλλιτεχνική σκηνή παγκόσμιας κλάσης και γαστρονομική κουλτούρα που παίρνει διαστάσεις, το 2015 το Queens αναμένεται να πάρει τα πάνω του.

Με περισσότερους από 2 εκατομμύρια κατοίκους –αν ήταν πόλη θα ήταν η 4η μεγαλύτερη της Αμερικής- το Queens καταφέρνει επιτέλους να ξεπηδήσει από τη σκιά του Μανχάταν και να πάρει μια θέση στις πιο συναρπαστικές περιοχές της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στα διάφορα αξιοθέατά του είναι το Μουσείο Κινούμενης Εικόνας, ο φαρδύς δρόμος για περίπατο στο Rockaway, ενώ τα εστιατόριά του βρίσκονται επίσης ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών του.

Ολόκληρη η λίστα με τους καλύτερους προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2015:

1. Queens Νέα Υόρκη
2. Western Νότια Ντακότα
3. Νέα Ορλεάνη
4. Περιοχή Colorado River
5. North Conway, New Hampshire
6. Indianapolis
7. Greenville, Νότια Καρολίνα
8. Oakland, Καλιφόρνια
9. Duluth, Μινεσότα
10. περιοχή Mount Shasta, Καλιφόρνια