Οι ταξιδιωτικές… απάτες ανά τον κόσμο

taksi-touristas
ΤΡΙΤΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ως τουρίστες, όλοι έχουμε πέσει… θύματα εξαπάτησης σε χώρες του εξωτερικού. Ώρα, λοιπόν, να μάθουμε τι πρέπει να προσέχουμε στα επόμενα ταξίδια μας.

Τα ταξί του αεροδρομίου: Μας πετυχαίνουν στην ευάλωτη στιγμή που μετά το αεροπορικό ταξίδι θέλουμε να φτάσουμε επειγόντως στο δωμάτιό μας και μας εκμεταλλεύονται με εξωφρενικές… ταρίφες που ντρεπόμαστε να αποκαλύψουμε ακόμη και στους φίλους μας. Μην εμπιστευτείτε ποτέ, κανένα ταξί που δεν βρίσκεται σε επίσημη πιάτσα

Οι ντόπιοι που θέλουν να σας πουλήσουν πράγματα: Συνήθως πρόκειται για χαλιά, κοσμήματα ή τέχνη και η απάτη ξεκινάει με κάποιο φιλικό ντόπιο που σας πιάνει την κουβέντα και τελικά καταλήγετε σε κάποια αποθήκη, μόνοι σας, όπου η πίεση να αγοράσετε είναι μεγάλη και τελικά ενδίδετε. Αρνηθείτε από την αρχή να πάτε οπουδήποτε με οποιονδήποτε.

Το κόλπο της μουστάρδας: Ένας φαινομενικά αθώος περαστικός σας γεμίζει κατά λάθος με κέτσαπ, μουστάρδα κ.ο.κ. και όσο προσπαθεί να σας βοηθήσει να καθαριστείτε, ο συνέταιρός του… σας κλέβει. Συμβαίνει συνήθως σε πολυσύχναστους δρόμους και σε εστιατόρια, γι’ αυτό, προσοχή!

Κλειστά αξιοθέατα: Κάτι που συμβαίνει σε πολλές χώρες, είναι να σας παρασύρει κάποιος που μοιάζει με ξεναγό σε τουριστική ατραξιόν παρόμοια με αυτή που θέλατε να δείτε, αλλά μόλις έκλεισε. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως συνεργάζονται με τους «ανταγωνιστές», ενώ συχνά θα τους βρείτε και σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Το κακό είναι ότι εσείς καταλήγετε να πληρώνετε πολύ περισσότερα στην «εναλλακτική» που σας προσέφεραν, χωρίς τελικά να βλέπετε αυτό που θέλατε.

Ψεύτικη αστυνομία: Άνθρωποι ντυμένοι αστυνομικοί σας ζητούν τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα και για να σας τα επιστρέψουν ζητούν χρήματα. Αν σας συμβεί ποτέ, ζητήστε από τον αστυνομικό να σας πάει στο πλησιέστερο τμήμα έτσι ώστε να του δείξετε εκεί τα χαρτιά σας, σε επίσημο περιβάλλον.