7 ευρωπαϊκές εναλλακτικές στα πιο όμορφα (μακρινά) μέρη του κόσμου

islandia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στην άκρη του κόσμου για να δείτε όμορφα θεάματα, τοποθεσίες και αξιοθέατα. Παραμείνετε εντός Ευρώπης, με μικρότερο κόστος, και απολαύστε τις εναλλακτικές που έχει να σας προσφέρει.

Ο λιγοστός χρόνος για αποδράσεις και τα… πενιχρά οικονομικά δεν μας δίνουν αρκετά περιθώρια να ταξιδέψουμε μέχρι την Αυστραλία, τη Χιλή και η Ινδονησία για να γνωρίσουμε μεγαλόπρεπα ηφαίστεια, παγετώνες και ακτογραμμές που αφήνουν τους τουρίστες έκθαμβους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τα ταξίδια!

Για κάθε εξωπραγματική φωτογραφία που κοιτάτε με τις παραλίες της Καραϊβικής ή την οροσειρά των Ιμαλαΐων, υπάρχει η αντίστοιχη εναλλακτική σε χώρες πιο κοντινές, που δεν θα αδειάσουν τις τσέπες σας και θα σας προσφέρουν θέαμα εξίσου μαγευτικό. Το Lonely Planet Τις συγκέντρωσε κι εμείς σας τις παρουσιάζουμε.

Παγετώνες: Χιλή vs. Ισλανδία
Το San Rafael Glacier είναι ένας από τους σημαντικότερους παγετώνες της Βόρειας Παταγονίας στη νότια Χιλή, ο οποίος λιώνει γρήγορα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2030 (οπότε έχετε ακόμη 15 χρόνια καιρό για να κάνετε αυτό το μακρινό ταξίδι). Στο μεταξύ, στην Ισλανδία σας περιμένουν μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα δημιουργήματα από πάγο, με ξεναγήσεις και εκδρομές που μπορεί να σας δώσουν και την ευκαιρία να συνδυάσετε παγετώνες με την εμπειρία των αρκτικών φώτων.

Grand Canaria

Έρημος: Μογγολία vs. Γκραν Κανάρια
Η έρημος Gobi είναι μεγάλη έρημος της Ασίας, που καλύπτει τμήματα της βόρειας και βορειοδυτικής Κίνας και της νότιας Μογγολίας. Η εμπειρία της απομόνωσης, της ερημιάς, σε ένα περιβάλλον ξένο για τους περισσότερους, με τις καμήλες για μοναδική παρέα, όμως, μπορεί να γίνει πραγματικότητα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο νησί Γκραν Κανάρια, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων, στον Ατλαντικό. Στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Σαχάρα, δεν αποτελεί έκπληξη που στο νότιο τμήμα του νησιού συναντά κανείς σωρούς άμμου, που μπορεί να επισκεφτεί και πάλι με καμήλα, ζώντας την εμπειρία ολοκληρωμένη.

Σαρδηνία

Νησιά: Ταϊλάνδη vs. Ιταλία
Αν και στην Ελλάδα είμαστε «χορτάτοι» από νησιά, δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται τις ακτές και τα νησιά της Ταϊλάνδης σαν ένα ιδανικό ταξίδι. Αν, όμως, οι μακρινοί προορισμοί σας προκαλούν, αλλά σας τρομάζουν ταυτόχρονα, η γειτονική Ιταλία δύναται να σας βάλει σε διάθεση ταξιδιού στο εξωτερικό, χωρίς να σας στείλει μακριά. Η Σαρδηνία, το Κάπρι, η Σικελία, η Λαμπεντούσα και πλήθος άλλων νησιών σας περιμένουν να απολαύσετε φανταστικό καιρό και εκπληκτικό σκηνικό, χωρίς πολύωρες πτήσεις.

www.wikipedia.com

Praia da Marinha

Ακτογραμμή: Αυστραλία vs. Πορτογαλία
Οι «Δώδεκα Απόστολοι» είναι μια σειρά 12 βράχων από ασβεστόλιθο που αλλάζουν το τοπίο κατά μήκος της παραλίας στη Βικτώρια της Αυστραλίας, μετατρέποντάς το σε εντυπωσιακό και διαφορετικό. Επειδή, όμως, η Αυστραλία απέχει περισσότερες από 20 ώρες πτήσης από τη χώρα μας, ένα εξίσου καταπληκτικό θέαμα μπορείτε να απολαύσετε στην Πορτογαλία στην Praia da Marinha. Στη διάσημη παραλία θα βρείτε βράχους και λόφους με αρκετές σπηλιές και κοιλότητες που προσφέρονται για εξερεύνηση.

λίμνη Plitvice

Λίμνες: Ταϊλάνδη vs. Κροατία
Τα like που έχει μαζέψει η λίμνη Cheow Lan στο Εθνικό Πάρκο Khao Sok είναι αρκετά για να κάνουν αρκετούς να μπουν στο αεροπλάνο, να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη και να της κάνουν… thumbs up από κοντά. Όσοι, όμως, δεν είναι τόσο… αυθόρμητοι, οι καταρράκτες της λίμνης Plitvice της Κροατίας, με τα δάση να την περιτριγυρίζουν, μπορούν άνετα να δικαιολογήσουν ένα αρκετά πιο κοντινό ταξίδι.

Απέννινα

Οροσειρές: Νέα Ζηλανδία vs. Ιταλία
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Νέα Ζηλανδία αποτελεί τον απόλυτο προορισμό περιπέτειας και αδρεναλίνης. Τα βουνά της προκαλούν κάθε λάτρη της ορειβασίας και της πεζοπορίας, προσφέροντας 9 διαδρομές που όλοι θέλουν να ακολουθήσουν, σε εκπληκτικά –πάντα- σκηνικά, βγαλμένα σαν από παραμύθι. Αν, όμως, ο προϋπολογισμός σας σάς απαγορεύει ένα τέτοιο ταξίδι, η γειτονική μας χώρα, με τα Απέννινα και τους Δολομίτες προσφέρεται για περιπετειώδες ταξίδι και εξερεύνηση, σε παρόμοιο μοτίβο.

El Teide

Ηφαίστεια: Ινδονησία vs. Κανάρια νησιά
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν ως την Ινδονησία για να αντικρύσουν μερικά από το πιο βίαια και ενεργά ηφαίστεια της χώρας. Με περισσότερα από 120 που συχνά ξεσπούν, η Ινδονησία ανήκει σε μια από τις πιο ασταθείς (γεωγραφικά) χώρες στον κόσμο. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν σας ακούγεται δελεαστικό, αλλά θέλετε να γνωρίσετε ηφαίστεια από κοντά σε μικρότερη κλίμακα, τα Κανάρια Νησιά διαθέτουν μια αλυσίδα ηφαιστείων, με το Teide στην Τενερίφη να κερδίζει τον τίτλο της ψηλότερης κορυφής της Ισπανίας και του τρίτου μεγαλύτερου ηφαιστείου του κόσμου.