Από ποια χώρα προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες;

taksidiotis-taksidi-touristas
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Οι κάτοικοι κάποιας χώρας φαίνεται πως ταξιδεύουν παγκοσμίως περισσότερο, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Τόσο ποσοτικά, όσο και σε χρήματα, η νούμερο ένα πηγή τουριστών είναι η Κίνα, της οποίας οι κάτοικοι ξόδεψαν 158 δισεκατομμύρια δολάρια στον τουρισμό το 2013.

Όσον αφορά την υποδοχή τουριστών, η Ευρώπη κρατά την πρωτιά με 563 εκατομμύρια επισκέπτες, 29 εκατομμύρια περισσότερα από το 2012, με πιο ελκυστικές τουριστικά περιοχές τη νότια και μεσογειακή Ευρώπη, που καλωσόρισαν 201 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες το 2013, ενώ ο νούμερο 1 προορισμός παγκοσμίως ήταν η Γαλλία, η οποία κατέχει την πρώτη θέση για το μεγαλύτερο μεταπολεμικό διάστημα, προσελκύοντας 85 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες μέσα στο 2013. Στη δεύτερη θέση και αρκετά πίσω βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες με 69,8 εκατομμύρια επισκέπτες, με την Ισπανία, την Κίνα και την Ιταλία να ακολουθούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στις επόμενες 2 δεκαετίες, ο διεθνής τουρισμός σε νέους προορισμούς πρόκειται να ανθίσει φτάνοντας διπλάσια ποσοστά από τα τωρινά των πιο τουριστικών προορισμών.