Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί του… μέλλοντος

botswana-mpotsouana
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το μέλλον των ταξιδιών προβλέπεται λίγο διαφορετικό και οι ταξιδιώτες θα μετακινηθούν προς νέους, πιο ασυνήθιστους προορισμούς.

Το ταξίδι στην… «Απαγορευμένη Ζώνη», δηλαδή σε χώρες και περιοχές που σήμερα θεωρούνται δύσκολα προσβάσιμες κι επικίνδυνες λόγω αναταραχών ή πολιτικών προβλημάτων, φαίνεται πως θα αποτελεί τάση το 2020 και οι ταξιδιώτες τόσο από ανεπτυγμένες, όσο κι από αναδυόμενες χώρες και οικονομίες θα αναζητούν τον ενθουσιασμό του καινούργιου και του ξεχωριστού, εξερευνώντας χώρες στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. 

Οι κινέζοι τουρίστες αναμένεται να σημειώσουν έκρηξη στους κλασικούς προορισμούς όπως Παρίσι, Ρώμη, Νέα Υόρκη, πολλοί, όμως, είναι αυτοί που θα αρχίσουν να στρέφονται μακριά από τα καθιερωμένα μέρη, καθώς θα είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτα, και θα στραφούν σε ανεξερεύνητα διαμάντια που θα τους προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες, που οι υπόλοιποι ακόμη δεν έχουν ζήσει. Κι ενώ σήμερα έχουν σχεδόν όλοι ταξιδέψει σε κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις, στο μέλλον θα αναζητούν πιο «ψαγμένα» μέρη, που οι φίλοι τους ακόμη δεν έχουν επισκεφτεί.

Στην Αφρική, η Μποτσουάνα είναι ένας τέτοιος προορισμός, με επιτυχημένη οικονομία, όμορφα εθνικά πάρκα και περισσότερη ασφάλεια από τη νότια Αφρική. H Δημοκρατία της Ανγκόλας στη νοτιοκεντρική Αφρική διαφαίνεται επίσης στον ορίζοντα των νέων ταξιδιωτικών προορισμών. Ο Λίβανος θα αποτελέσει το νέο Ντουμπάι αν η πολιτική κατάσταση βελτιωθεί και το Μπουτάν στη νότια Ασία θα μπει στην κορυφή των προορισμών πολυτελείας.