6 «μυστικές» χώρες που μας κινούν την περιέργεια…

mpoutan
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Στην αναζήτηση προορισμών μακριά από τα καθιερωμένα, οι παρακάτω χώρες περικλείονται από ένα πέπλο μυστηρίου, που από τη μια μας κάνει να θέλουμε να βγάλουμε εισιτήριο για εκεί, από την άλλη το ίδιο το πέπλο μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις…

Ακολουθώντας τις μελλοντικές ταξιδιωτικές τάσεις που θέλουν να μας ταξιδέψουν σε νέους προορισμούς και να μας γνωρίσουν τον κόσμο μακριά από τον Πύργο του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Big Ben, οι παρακάτω προορισμοί μας εξιτάρουν. Ο λόγος; Μας συστήνουν διαφορετικές κουλτούρες και αξιοθέατα και είναι ανεξερεύνητοι. Ακόμα…

Μπουτάν
Το Βασίλειο του Μπουτάν συνορεύει με την Κίνα και την Ινδία, έχει πληθυσμό περίπου 700 χιλιάδες κατοίκους και είναι ανοιχτό στους τουρίστες από το 1974, ενώ πολλά μέρη του είναι προσβάσιμα μόνο με τα πόδια, κάτι που αποθαρρύνει πολλούς τουρίστες στο να το επισκεφτούν. Οι ανεξάρτητοι ταξιδιώτες απαγορεύονται, γι’ αυτό τα group είναι η μόνη λύση να εξερευνήσετε τη «Γη του Δράκοντα», στην οποία θα διαπιστώσετε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα και οι κάτοικοί του βλέπουν τηλεόραση, μόλις από το 1999. Το Μοναστήρι Namkhe Nyingpo Goemba πρέπει να αποτελέσει οπωσδήποτε μέρος του ταξιδιού στο Μπουτάν, όπου κάθε απόγευμα περίπου 300 μοναχοί μαζεύονται στην αυλή και διαφωνούν για διάφορα θεολογικά θέματα, δημιουργώντας κάτι σαν παράσταση!

Γουιάνα
Οι πιο τολμηροί θα περάσουν τα σύνορα με τη Βραζιλία για να εξερευνήσουν το δασώδες μονοπάτι της Γουιάνα στη νότια Αμερική, το οποίο λίγοι διασχίζουν. Εκεί μπορεί και να ανακαλύψετε νέα είδη χλωρίδας, αλλά αν είστε πιο κοινωνικοί και προτιμάτε να βρεθείτε ανάμεσα σε ανθρώπους αντί για φυτά, συναντήστε τους ντόπιους στα πιο κεντρικά σημεία, σε bar ή για φαγητό –μια δραστηριότητα που ονομάζεται “liming”. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας δώσουν να δοκιμάσετε το εθνικό τους πιάτο –μαγειρεμένο ρύζι- το οποίο αποτελεί παραλλαγή του ρυζιού με αρακά της Καραϊβικής.

Τατζικιστάν
Το πιο μικρό έθνος της κεντρικής Ασίας, το Τατζικιστάν δέχεται… επισκέψεις κυρίως από όσους ασχολούνται με την αναρρίχηση και το snowboard. Μην περιμένετε να δείτε την αφθονία των πλαγιών της Ελβετίας, παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν όμορφες πλαγιές που ενδείκνυνται για σκι και snowboard. Περάστε, οπωσδήποτε, από την πρωτεύουσά του Ντουσαμπέ και δοκιμάστε παραδοσιακό τσάι “choy” πριν περάσετε μια νύχτα στη Λυρική Ayni Opera & Ballet Theatre.

Βόρεια Κορέα
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Β.Κορέας, Hamhung, με τα μεγάλα θέατρα και τις συνεργατικές φάρμες, άνοιξε για τους τουρίστες μόλις το 2010. Στην πρωτεύουσα, το Πιονγιάνγκ, στις εθνικές γιορτές η πόλη θυμίζει Ολυμπιακούς Αγώνες, με περίπου 100 χιλιάδες αθλητές να κατακλύζουν το στάδιο May Day για το event που ονομάζεται Mass Games με μαζικές γυμναστικές επιδείξεις. Για να γυρίσετε, το καλύτερο μέσο είναι το ποδήλατό σας, γι’ αυτό και διοργανώνονται και ποδηλατικές διακοπές από κάποια γραφεία, που διασχίζουν όλο το δρόμο από την πρωτεύουσα, μέχρι το ηφαίστειο Paekdu στα σύνορα με την Κίνα.

Ρας Αλ Καϊμά
Αραβικό εμιράτο, «στριμωγμένο» ανάμεσα στον αραβικό κόλπο και τα βουνά Hajar, με 43 χιλιόμετρα άμμου στον κόλπο, αμμολόφους, αλλά και ορεινό τοπίο στο Khatt, το Ρας Αλ Καϊμά έχει περίπου 270 χιλιάδες κατοίκους σε μια έκταση 1684 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου προσφέρεται ένα μοναδικό θέαμα με αγώνες καμήλας 10 χιλιομέτρων, στο εμπορικό κέντρο Manar, που πολλοί τουρίστες αδημονούν να παρακολουθήσουν. 

www.wikipedia.com
Τόγκο
Στη δυτική ακτή της Αφρικής, το Τόγκο προσφέρεται για να ανακαλύψετε ένα μεθυστικό μείγμα γαλλικής αποικιακής κληρονομιάς, και αφρικανικής παράδοσης. Ταξιδέψτε στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη Lomé, περνώντας μια βόλτα από την Fetish Market για σουβενίρ… διαφορετικά από τη «Χώρα των Βουντού» και φέρτε πίσω στους αγαπημένους σας ένα… κεφάλι ύαινας ή κάτι εξίσου αλλόκοτο. Οι λάτρεις της φωτογραφίας, εκεί θα ζήσουν τις καλύτερες φωτογραφικές εμπειρίες.