Τι δεν χρειάζεται να παίρνετε μαζί σας στα ταξίδια

paketarisma-balitsa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Έχοντας ήδη πληρώσει αρκετές φορές το υπέρβαρο της βαλίτσα σας και έχοντας καταπονήσει τους μυς σας στο κουβάλημα όσο ποτέ άλλοτε, ήρθε η ώρα να την αδειάσετε λίγο στο επόμενο ταξίδι.

Έχετε όλη την καλή θέληση να πακετάρετε ελαφριά στην επόμενή σας εξόρμηση, αλλά δεν ξέρετε τι να αφήσετε πίσω; Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε!

Σαμπουάν, αφρόλουτρα
Τα μπουκάλια προσθέτουν αρκετό βάρος στη βαλίτσα σας. Κάντε την καρδιά σας πέτρα και χρησιμοποιήστε αυτά του ξενοδοχείου, γλιτώνοντας αρκετό βάρος από σαμπουάν, αφρόλουτρο, μαλακτικό, μάσκα μαλλιών, γαλάκτωμα σώματος κ.ο.κ. Η επόμενη καλύτερη λύση, ψάξτε για μίνι συσκευασίες.

Ρούχα, ρούχα, ρούχα
Όχι, δεν εννοούμε να μην πάρετε μαζί σας ρούχα, αλλά να είστε προσεκτικοί στις επιλογές σας και να πάρετε τα ελάχιστα δυνατά. Κανείς δεν χρειάζεται 5 διαφορετικά παντελόνια, 10 διαφορετικές μπλούζες και 4 φορέματα για ένα 5ήμερο ταξίδι.

Πιστολάκι
Πλέον όλα τα ξενοδοχεία παρέχουν πιστολάκι για να στεγνώσει κάποιος τα μαλλιά του, οπότε το να φορτώσετε τη βαλίτσα σας με κάτι που σας περιμένει ήδη στο δωμάτιο, είναι περιττό.

Πολύτιμα κοσμήματα
Οι γυναίκες έχουν τα κοσμήματά τους, οι άντρες τα καλά τους ρολόγια, τα μανικετόκουμπα κ.ο.κ. Στο ταξίδι σας, όμως, φροντίστε να μην πάρετε αυτά που είναι μεγάλης αξίας ή συναισθηματικής, για να μην μείνει το ταξίδι σας στην ιστορία ως «το ταξίδι που έχασα την πολύτιμη καρφίτσα της γιαγιάς».

Πετσέτες
Άλλο ένα είδος που και πάλι σας περιμένει στο δωμάτιο που θα έχετε νοικιάσει, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κουβαλάτε από το σπίτι. Αν δεν αισθάνεστε άνετα με πετσέτες που δεν είναι δικές σας, πάρτε μικρά πετσετάκια για το πρόσωπο και την ευαίσθητη περιοχή που δεν πιάνουν πολύ χώρο.