5 λόγοι που όλοι λατρεύουν τα ταξίδια στην Ευρώπη

palia-poli-europi
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Οι τουρίστες στην ευρωπαϊκή ήπειρο κάθε χρόνο συρρέουν για να επισκεφτούν χώρες, πρωτεύουσες, νησιά, επαρχίες. Ποια είναι, όμως, τα κύρια στοιχεία της Ευρώπης που προσελκύουν τους ταξιδιώτες;

Η Γαλλία αποτελεί τη χώρα με την περισσότερη τουριστική κίνηση του κόσμου και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όμως, δεν πάνε πίσω. Γιατί άραγε η Ευρώπη αποτελεί τόσο δημοφιλή προορισμό;

1. Για την ιστορία της

Η Αθήνα με την Ακρόπολη, η Ρώμη με το Κολοσσαίο, η παλιά πόλη της Πράγας… Κάθε γωνιά της Ευρώπης κρύβει χιλιάδες χρόνια ιστορίας, με αξιοθέατα, κάστρα, μεσαιωνικούς ναούς και πολιτισμό που φαντάζει λαμπερός σε όσους έρχονται από μακριά.

2. Για τις πόλεις της

Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Λισαβόνα, Φλωρεντία… Στην Ευρώπη βρίσκονται μερικές από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, με μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Sagrada Familia, η Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Μουσείο του Λούβρου κ.ά.

3. Για τα ποτάμια και τα κανάλια της

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τη Βουδαπέστη για να θαυμάσουν το Δούναβη, το δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της Ευρώπης μετά το Βόλγα, το Παρίσι για τον Σηκουάνα, το Λονδίνο για τον Τάμεση, το Άμστερνταμ και τη Βενετία για τα κανάλια τους και ζουν αξέχαστες εμπειρίες σε ποταμόπλοια.

4. Για τα νησιά της

Η Ελλάδα κερδίζει τις εντυπώσεις σε αυτό τον τομέα, με όλα τα νησιωτικά της συμπλέγματα να γεμίζουν τουρίστες κάθε καλοκαίρι, για να χαρούν τη θάλασσα και τον ήλιο. Ταυτόχρονα, οι Βαλεαρίδες, η Σικελία και η Σαρδηνία και τα υπόλοιπα νησιά της Ευρώπης προκαλούν τον ίδιο θαυμασμό και ενθουσιασμό στους ταξιδιώτες.

5. Για το φαγητό της

Δεν είναι λίγο να δοκιμάσει κάποιος την περίφημη γαλλική και ιταλική κουζίνα από την πηγή, για να μην αναφερθούμε στις ισπανικές νοστιμιές με τα τάπας και την παέγια, στην ελληνική κουζίνα με το μουσακά, το σουβλάκι και το τζατζίκι, στα pierogi της Πολωνίας και στις εκατοντάδες γεύσεις που έχει κάθε χώρα να προσφέρει.