5 χρήσιμα tips για όσους ταξιδεύουν πρώτη φορά στο εξωτερικό

taksidiotis-touristas
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Το πρώτο ταξίδι εκτός συνόρων προκαλεί τόσο ενθουσιασμό, όσο και… πανικό στους αρχάριους. Δεν χρειάζεται, όμως, να πανικοβάλλεστε! Όλα τα πράγματα έχουν σύστημα.

Η αγορά του πρώτου εισιτηρίου για το εξωτερικό πάντα συνοδεύεται με ενθουσιασμό. Μόλις, όμως, αυτός περάσει, δίνει τη θέση του στον πανικό για το ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Οργανωθείτε και ετοιμαστείτε για την επόμενή σας περιπέτεια, με μερικές συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες!

Πακετάρισμα
Τα πράγματα εδώ είναι απλά: όσο λιγότερα πακετάρετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι το ταξίδι σας, κουβαλώντας τη βαλίτσα σε αεροδρόμια, τρένα, μετρό, σκαλιά κ.ο.κ. Σκεφτείτε ότι από την αρχική βαλίτσα που φτιάξατε θα χρειαστείτε τα μισά και πάρτε 1-2 αλλαξιές σε χειραποσκευή, σε περίπτωση που η βαλίτσα σας έχει καθυστέρηση.

Γλώσσα
Πριν φύγετε, φροντίστε να μάθετε μερικές βασικές λέξεις και φράσεις της γλώσσας της χώρας που επισκέπτεστε, ειδικά αν γνωρίζετε ότι τα αγγλικά δεν είναι το φόρτε τους. Με τις λέξεις που θα μάθετε, τα λίγα αγγλικά και λίγη… παντομίμα, όλα μπορούν να βρουν τη λύση τους. Για παν ενδεχόμενο, έχετε ένα λεξικό μαζί σας ή στο κινητό.

Άφιξη
Ίσως η πιο ενθουσιώδης και τρομακτική στιγμή του ταξιδιού. Λόγω του ότι θα είναι η πρώτη σας φορά, φροντίστε να τα έχετε όλα (ξενοδοχεία, μετακίνηση) κανονισμένα από πριν, για να μην σας καταβάλει το άγχος.

Χρήματα
Αν ταξιδέψετε σε χώρες του ευρώ, δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Αν όχι, φροντίστε να κάνετε συνάλλαγμα κάποια χρήματα πριν φύγετε και μάθετε καλά την ισοτιμία, για να ξέρετε τι πληρώνετε και πόσα έχετε.

Προσανατολισμός
Μόλις τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο σας, εκμεταλλευτείτε τη ρεσεψιόν για να σας δώσει οδηγίες σχετικά με τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε, αλλά και έξτρα συμβουλές για το πού να φάτε, τι να δείτε, πώς θα μετακινηθείτε κ.λπ. Όσο περισσότερους ρωτάτε, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα έχετε. Πριν το ταξίδι σας, τα ταξιδιωτικά blog και site θα σας βοηθήσουν να βρείτε αυτά που θέλετε και μη φοβηθείτε να κάνετε φιλίες με τους ντόπιους, οι οποίοι θα σας φανούν πολύ χρήσιμοι.