Γνωρίστε μερικούς από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου

azores
ΤΡΙΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Κάποια μέρη του κόσμου απέχουν τόσο πολύ από τα καθιερωμένα, είτε μέσω της χλωρίδας και της πανίδας τους, είτε μέσω της ανθρώπινης παρέμβασης, που ένα ταξίδι εκεί θα έμενε σίγουρα χαραγμένο για πάντα στη μνήμη σας.

Ένα μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας του ταξιδιού αφορά το συναίσθημα που μας προκαλεί η εμπειρία του να δούμε και να ζήσουμε κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Κι όσο πιο ξεχωριστός είναι ο προορισμός μας, τόσο πιο έντονο είναι και το συναίσθημα που μας καταβάλλει.

Σίγουρα είναι πολλά τα μέρη στον κόσμο που μπορούν να αφήσουν έναν ταξιδιώτη με… ανοιχτό το στόμα. Λίγα, όμως, είναι αυτά που θα προσφέρουν το κάτι παραπάνω από άποψη μοναδικότητας, σύμφωνα με το forbes.com.

Αζόρες, Πορτογαλία
Η φύση της συστάδας εννέα νησιών της Πορτογαλίας, που αποτελούν το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου, είναι σίγουρα γενναιόδωρη και απαράμιλλης ομορφιάς. Εκεί θα βρείτε ηφαιστειακές λίμνες σε ένα τοπίο που κόβει την ανάσα, ενώ η κουλτούρα και η κουζίνα τους αποτελούν δείγμα της αυτόνομης φύσης τους. Αν βρεθείτε ποτέ εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε cozido das furnas, δηλαδή ζωμό κρέατος και λαχανικών που μαγειρεύεται… υπογείως με τη βοήθεια της γεωθερμίας.

Mosquito Bay, Πουέρτο Ρίκο
Κάποια μέρη προσφέρουν τόσο μοναδική, φυσική θέα στους τουρίστες που η επίσκεψη σε αυτά, δίνει την αίσθηση ότι έχει φύγει κάποιος από τη γη και αιωρείται ανάμεσα στα αστέρια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Mosquito Bay, έναν κόλπο που χάρη στα δινοµαστιγοφόρα (μικροοργανισμοί) που μετατρέπουν την εσωτερική τους χημική ενέργεια σε φως, παίρνει μια… εξωγήινη ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες συνήθως τον επισκέπτονται βράδυ και αφού κωπηλατήσουν ως το μέσο του κόλπου, κολυμπούν σε τόσο απόκοσμα φωτισμένα νερά, που ούτε καν οι φωτογραφίες δεν μπορούν να απαθανατίσουν.

Γαλάζια λίμνη, Ισλανδία
Διαφέρει από τη Γαλάζια Λίμνη της Μπρουκ Σιλντς και απ’ ό,τι φαίνεται δεν την ονομάζουν «Γη της Φωτιάς και του Πάγου» χωρίς λόγο, αφού συνδυάζει κολύμπι στους 37-39 βαθμούς Κελσίου, την ίδια στιγμή που τριγύρω μπορεί να χιονίζει. Η λίμνη αυτή είναι τεχνητή και το μπάνιο σε αυτό, λόγω της σύνθεσης του νερού, βοηθά σε διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως ψωρίαση.

MUSA fb page / kozyndan
Υποβρύχιο Μουσείο Κανκούν, Μεξικό
Το μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο του κόσμου βρίσκεται στο Κανκούν και αποτελείται από 500 γλυπτά του Jason de Caires Taylor και άλλων 5 Μεξικανών Γλυπτών. Όσοι ασχολούνται με το snorkeling, το κολύμπι και το scuba diving μπορούν να ζήσουν από κοντά τη μοναδική αυτή εμπειρία ενός τέτοιου είδους… υγρού μουσείου, που κάνει το βυθό της θάλασσας να συγκεντρώνει… πολυκοσμία.

Ξενοδοχείο Πάγου Ice Hotel, Σουηδία
Αν και ξενοδοχεία πάγου μπορούμε πλέον να βρούμε σε διάφορα μέρη του πλανήτη (Φινλανδία, Κεμπέκ, Νορβηγία, Ρουμανία κ.ά), στο Jukkasjärvi της Σουηδίας βρίσκεται το πρώτο ξενοδοχείο από πάγο που υπήρξε ποτέ, που όταν το 1990 κυκλοφόρησε η είδηση για την ύπαρξή του, δεν το χώραγε ο νους μας. Το ξενοδοχείο αυτό είναι το παλιότερο και πιο διάσημο, φτιαγμένο από πάγο, βρίσκεται 200 χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου, σε ένα μικρό χωριό της Λαπωνίας και η τοποθεσία του είναι το ίδιο μαγευτική όσο και το ίδιο.

Μαδαγασκάρη
Στα 360 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή της Αφρικής, στον Ινδικό Ωκεανό, η Μαδαγασκάρη δεν γίνεται να λείπει από αυτή τη λίστα, αφού το 90% της χλωρίδας της δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, δίνοντάς της την αίσθηση μιας χαμένης χώρας των θαυμάτων, βγαλμένης από όνειρο.

Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο, Μποτσουάνα
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εσωτερικό δέλτα του κόσμου και την πιο αξιόλογη υγρή περιοχή της Νότιας Αφρικής. Ο ποταμός Οκαβάνγκο δημιουργεί κάτι που θα μπορούσε έυκολα να χαρακτηριστεί επίγειος παράδεισος, με την πλουσιότερη χλωρίδα και πανίδα της γης και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κανό και να δουν από κοντά στη συνέχεια ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις κ.ά.

Σαντορίνη, Ελλάδα
Στη λίστα του Forbes.com βρίσκεται και η Σαντορίνη, ως η μοναδική καλντέρα ηφαίστειου στον κόσμο που κατοικείται. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο όμορφα από τα 6 χιλιάδες νησιά της Ελλάδας, με το ηλιοβασίλεμα της Οίας να αποτελεί θέαμα που κλέβει την παράσταση.