6 αποφάσεις που θα κάνουν τα ταξίδια σας ακόμη πιο ξεχωριστά (και οικονομικά)

taksidi-taksidiotis
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Τα ταξίδια είναι μια από τις πιο σημαντικές πηγές ζωής ενός ανθρώπου, αφού τον γεμίζουν με εικόνες, εμπειρίες, φιλίες, γεύσεις… Τι θα λέγατε να τα εμπλουτίσετε ακόμη περισσότερο;

Προτού αρχίσετε να οργανώνετε το επόμενό σας ταξίδι, κάντε μια λίστα με τα πράγματα που θα θέλατε να δοκιμάσετε από δω και πέρα και που θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές σας και θα κάνουν τα ταξίδια σας πιο πρακτικά και οικονομικά. Τα παρακάτω 10 ίσως σας βοηθήσουν:

1. Πάρτε το τρένο: Φαγητό, κουβέντα με αγνώστους και χαλάρωση, καθώς έξω ξεδιπλώνονται συνεχώς καινούργιες εικόνες. Ιδανικό για όσους δεν βιάζονται να… φτάσουν.

2. Κάντε μια έρευνα αγοράς πριν αγοράσετε εισιτήρια: Μην βιαστείτε. Ψάξτε καλά τις ημερομηνίες και βρείτε τις πιο φθηνές, εφόσον έχετε περιθώριο, κλείστε τα εισιτήρια μήνες πριν και φροντίστε να μην αναχωρείτε Σαββατοκύριακα, προκειμένου να πετύχετε τις καλύτερες τιμές.

3. Επιλέξτε «δύσκολους» προορισμούς: Μην αποθαρρύνεστε από προορισμούς που μοιάζουν ότι θα σας δυσκολέψουν, καθώς εκεί είναι που θα ζήσετε τις μεγαλύτερες εμπειρίες, π.χ. Αίγυπτος, Ισλανδία κ.ο.κ.

4. Αφήστε το smart phone στο σπίτι: Από τη μία η τεχνολογία βοηθάει (gps, εφαρμογές μετάφρασης κ.ο.κ.), από την άλλη διακόπτει συνεχώς το ταξίδι σας, κόβει τον αυθορμητισμό σας και σας κρατάει σε συνεχή επαφή με το σπίτι, απ’ όπου είπατε να ξεφύγετε για 5 ημέρες.

5. Μιλήστε σε ντόπιους: Μόνο έτσι θα γνωρίσετε καλά την κουλτούρα και τον πολιτισμό μια πόλης που επισκέπτεστε. Συν του ότι θα δημιουργήσετε φιλίες σε όλο τον κόσμο.

6. Κάντε κάτι που σας φοβίζει: Bungee jumping στο Verzasca dam στην Ελβετία, cage diving στο Κέιπ Τάουν για να δείτε… καρχαρίες μέσα από κλουβί, φάτε… ακρίδες ή άλλα περίεργα. Για την εμπειρία!