Διακοπές με πολλούς: θα το αντέξετε;

taksidi-parea-filoi
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2015

Οι πολλοί και καλοί φίλοι είναι ευλογία. Όταν, όμως, εμπλέκονται πολλά άτομα στην οργάνωση ενός ταξιδιού, αλλά και στο ίδιο το ταξίδι, τότε είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να πάρουν άσχημη τροπή.

 Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Διαχειριστείτε τα λεφτά από νωρίς. Φτιάξτε ένα κοινό ταμείο για έξοδα, όπως τα δωμάτια, το φαγητό κ.λπ. συμφωνώντας σε ένα budget, που θα καλύπτει την πλειονότητα, έτσι ώστε να μη ζητούν οι μισοί ακριβά δείπνα και οι υπόλοιποι να βγαίνουν μόνο για μπέργκερ. Ακόμη, αποφύγετε να χρωστάτε λεφτά σε άλλους ή να σας χρωστάνε και προσπαθήστε να χωρίζετε δίκαια τους λογαριασμούς.

Μάθετε να συμβιβάζεστε. Εσείς μπορεί να μη θέλετε να πάτε στο υδάτινο πάρκο, όταν, όμως, όλη η υπόλοιπη παρέα το κανονίζει, δεν υπάρχει λόγος να μείνετε μόνοι σας. Συμφωνήστε τώρα, έτσι ώστε να γίνει το δικό σας χατίρι αργότερα.

Χωριστείτε σε υποομάδες. Δεν υπάρχει λόγος να επισκέπτονται 10 άτομα μαζί τα ίδια σημεία κάθε μέρα. Χωριστείτε σε υποομάδες ανάλογα με τα γούστα, έτσι ώστε αν κάποιοι θέλουν να βγουν για ποτό την ώρα που κάποιοι αισθάνονται κουρασμένοι, να το κάνουν χωρίς φασαρίες.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Η πολυκοσμία και η φασαρία για πολλούς είναι κουραστική, όταν επικρατεί 24 ώρες το 24ωρο για μέρες. Για να αποφευχθούν τα νεύρα και οι εντάσεις, βρείτε λίγο χρόνο για σας, κάντε μια βόλτα μόνοι σας, ξαπλώστε και αναζωογονηθείτε πριν επιστρέψετε στο παρεΐστικο κλίμα.

Αποφύγετε επίφοβα θέματα συζήτησης. Η πολιτική, η θρησκεία, το ποδόσφαιρο αποτελούν πάντα θέματα πολύ πιθανά να προκαλέσουν εντάσεις. Πέραν των κλασικών αυτών θεμάτων, όμως, αποφύγετε να κατηγορήσετε κάποιον για κάτι ή να αποκαλύψετε κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όλους, τουλάχιστον όσο βρίσκεστε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι. Κάντε υπομονή και κουβεντιάστε το μετά την επιστροφή σας.