Οι ελληνικές πόλεις που επιλέγουν να επισκεφθούν οι ξένοι τουρίστες το Πάσχα

xania-trivago Θεόφιλος Παπαδόπουλος
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Οι διακοπές του Πάσχα γίνονται για πολλούς αφορμή να ξεκλέψουν λίγες μέρες για να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους μέρη. Σε προηγούμενη έρευνα που πραγματοποίησε η trivago παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι ξένοι τουρίστες για την Ελλάδα. Για ποιους, όμως, προορισμούς ενδιαφέρονται και πού σκοπεύουν να ταξιδέψουν για τις πασχαλινές τους διακοπές; Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους ελληνικούς προορισμούς, για τους οποίους οι ξένοι δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Χανιά: η ελληνική πόλη που έχει μαγέψει τους ξένους τουρίστες
Τα όμορφα Χανιά φαίνεται να έχουν κλέψει τις καρδιές των ξένων επισκεπτών, οι οποίοι δεν παραλείπουν σε κάθε ευκαιρία να τα επισκέπτονται. Έτσι και φέτος, κατά τις πασχαλινές τους διακοπές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να περάσουν έστω και λίγες μέρες στη γραφική πόλη των Χανίων. Μάλιστα, τα Χανιά αποτελούν τον προορισμό που επιλέγουν οι περισσότεροι από τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, μετά την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, τη δεύτερη μεγαλύτερη κρητική πόλη επιλέγουν κατά κύριο λόγο για τις διακοπές τους οι Άγγλοι, οι Πολωνοί, οι Ιταλοί οι Γερμανοί και οι Δανοί.

Οι ελληνικές πόλεις, ωστόσο, που προτιμώνται από τους ξένους τουρίστες επεκτείνονται και πέρα από τα σύνορα της Κρήτης. Πιο αναλυτικά, οι Γερμανοί δείχνουν μεγάλη προτίμηση στο να επισκεφθούν την Αθήνα, αλλά και την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα αλλά και στη Μύκονο δείχνουν την προτίμησή τους οι Ισπανοί, ενώ οι Ιταλοί εκτός από την Αθήνα και τα Χανιά, παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για την Κω. Τέλος, οι Πολωνοί, οι οποίοι συγκαταλέγουν την Ελλάδα ανάμεσα στους 15 κορυφαίους προορισμούς για τις διακοπές του Πάσχα, δείχνουν μεγάλη προτίμηση και στην ελληνική πρωτεύουσα, πέραν της πόλης των Χανίων.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται συγκεντρωτικά το ενδιαφέρον που δείχνουν συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού για συγκεκριμένες ελληνικές πόλεις για την περίοδο του Πάσχα:


Ενδιαφέρον από:                            Ενδιαφέρον για:
Γερμανία                                           Αθήνα
Γερμανία                                           Θεσσαλονίκη
Γερμανία                                           Χανιά
Δανία                                                 Χανιά
Ισπανία                                             Αθήνα
Ισπανία                                             Μύκονο
Ιταλία                                                Αθήνα
Ιταλία                                                Χανιά
Ιταλία                                                Κω
Πολωνία                                            Αθήνα
Πολωνία                                            Χανιά
Σουηδία                                            Αθήνα
Σουηδία                                            Ρόδο
Αγγλία                                               Αθήνα
Αγγλία                                               Χανιά


Σχετικά με αυτή την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν από την αρχή του έτους μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015, για ταξίδια μεταξύ 2 και 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια δηλαδή του καθολικού Πάσχα, όπου και η πλειοψηφία των ταξιδιωτών από τις προαναφερθείσες χώρες θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Σχετικά με την trivago:

Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι ένα online meta search site που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει πάνω από 140 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 36% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 49 διεθνείς πλατφόρμες.