Οι πιο… βελτιωμένες πόλεις του κόσμου για να επισκεφτείτε φέτος

milano
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Το 2015 αποτέλεσε μια νέα αρχή για πολλές πόλεις, στις οποίες παρατηρήθηκαν αλλαγές, βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, κάνοντάς τες πιο ελκυστικές για τουρισμό.

Υπάρχουν τόσα σημαντικά μέρη στον πλανήτη που θέλουν οι περισσότεροι να επισκεφτούν κάποια στιγμή στη ζωή τους, που καταλαβαίνουμε ότι μια ζωή κι ένας… πενιχρός μισθός δεν φτάνουν. Ας μειώσουμε, λοιπόν, τις επιλογές για φέτος κι ας επικεντρωθούμε στις πόλεις που παρ’ όλο που είναι υποτιμημένες, μέσα στο 2015 σημείωσαν αλλαγές που τις αναβαθμίζουν και τις καθιστούν τα επόμενα μέρη διακοπών για πλήθος τουριστών. 

Μιλάνο, Ιταλία
Η Ιταλία είναι γενικότερα μια πανέμορφη χώρα και πολύ… βολικός και οικονομικός προορισμός για την Ελλάδα. Μέσα στο 2015, όμως, το Μιλάνο είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε, ειδικά από το Μάιο ως τον Οκτώβριο, που πραγματοποιείται του event-μαμούθ Expo 2015, με πάνω από 130 συμμετέχοντα κράτη, που αναμένεται να προσελκύσει περίπου 20 εκατομμύρια επισκέπτες. Στο μεταξύ, η Expo συμπίπτει και με την ολοκλήρωση πλήθους πρότζεκτ αστικής αναβάθμισης, που θα ξαναφέρουν στη ζωή αξιοσημείωτες τοποθεσίες, όπως το La Darsena, ένα λιμάνι που υπήρξε σε κακή κατάσταση. Πλήθος ιστορικών αξιοθεάτων έχει ανακαινιστεί και το Μιλάνο έχει αποκτήσει τελευταία ένα νέο πρόσωπο.

Νέα Ορλεάνη, Λουϊζιάνα
Το 2015 είναι η 10η επέτειος από το χτύπημα του τρομερού τυφώνα Κατρίνα και η Νέα Ορλεάνη αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του πώς μια πόλη μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να ξαναγίνει βιώσιμη. Μέσα από την αναβίωσή της επιδιώκει να γιορτάσει τη μνήμη των θυμάτων, γι’ αυτό και φέτος πραγματοποιεί πλήθος σόου, παραστάσεων, συναυλιών, εκθέσεων κ.ο.κ. Η Νέα Ορλεάνη πασχίζει για να κάνει τους τουρίστες να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους και να νιώσουν την αγάπη του κάθε ντόπιου κι αν έχετε την τύχη να βρεθείτε εκεί, θα κατανοήσετε και μόνοι σας την αίσθηση που αφήνει στους επισκέπτες της.

Durban, Νότιος Αφρική
Όμορφες παραλίες, καιρός που συμβαδίζει με την εποχή και ευγενικοί άνθρωποι είναι ίσως το τρίπτυχο που κάνει το Durban να λαμβάνει μόνο θετικές κριτικές από όσους το επισκέπτονται. Σε αυτά προστίθεται και η πρόσφατη ανακαίνιση της γειτονιάς Rivertown, η οποία έλαβε το… λίφτινγκ που χρειαζόταν, με πολλά εστιατόρια να προστίθενται και την καρδιά της πόλης να αρχίζει να χτυπά δυνατά. Λόγω του μεγάλου πληθυσμού Ινδών που βρίσκονται στο Durban, θα βρείτε και πολλά αξιόλογα ινδικά εστιατόρια, ενώ η πόλη αποτελεί μια εξαιρετική ταξιδιωτική επιλογή για φέτος, σύμφωνα με πολλούς.

Caceres, Ισπανία
Μια πόλη-όνειρο για κάθε λάτρη του φαγητού, το Caceres, Κάποτε περιτρυγιρισμένο από τείχη, συγκεντρώνει γαστρονόμους από όλο τον κόσμο κι όχι μόνο. Η ιστορική αυτή τοποθεσία αποτελεί ένα μείγμα γοτθικής, ρωμαϊκής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ενώ η ομορφιά της είναι αδιαμφισβήτητη. Παρ’ όλ’ αυτά, η φετινή «φασαρία» γίνεται λόγω της τέχνης και του φαγητού. Το opening του Atrio, ένα ιδιαιτέρως μοντέρνου ξενοδοχείο και εστιατόριο, έχει «αναστατώσει» τους τουρίστες, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο ξεχωριστά κελάρια στην Ευρώπη. Κι όπως είναι φυσικό, μετά το opening του Atrio, τα ντόπια καφέ και εστιατόρια μπήκαν κι αυτά στο… παιχνίδι, ανανεώνοντας τα πιάτα τους και κάνοντας συνεργασίες με ντόπιους καλλιτέχνες. Αν βρεθείτε στην Ισπανία φέτος, μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε.

Danang, Βιετνάμ
Στην κεντρική ακτή του Βιτενάμ, το Danang υπήρξε για χρόνια το μέρος, το οποίο προσπερνούσαν οι ταξιδιώτες για να πάνε στο ιστορικό Hoi An, μια αρχαία πόλη που συναντάμε στη λίστα μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Σήμερα, το Danang έχει αναβαθμιστεί, αφού μετά την επέκταση του αεροδρομίου το 2011, διάφορα resort άρχισαν να… ξεπετάγονται κατά μήκος της ακτής, προσελκύοντας τον κόσμο. Η γοητεία και το υπέροχο φαγητό της πόλης αρκούν για να ικανοποιήσουν τους τουρίστες, ενώ τα καινούργια και ξεχωριστά ξενοδοχεία του χαρίζουν την υπέρτατη τουριστική εμπειρία στους επισκέπτες τους.